Hlavní obsah

Jablonec byl v koncovce efektivnější, štvala zlínského trenéra Jelínka už druhá domácí remíza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínští fotbalisté si v ligovém duelu s Jabloncem vytvořili mnohem víc šancí než soupeř, ale dvakrát dotahovali jednobrankové manko a nakonec se museli před svými fandy spokojit už podruhé s remízou (2:2). Na premiérový triumf v nové sezoně dál čekají. „Cítíme, že jsme měli dát víc gólů a vyhrát. Bylo to o efektivitě, ta naše byla při zakončení dost nízká. Soupeř naopak skóroval ze tří střel dvakrát. Kdybychom proměnili jen polovinu našich tutovek, brali bychom určitě všechny body," stýskal si kouč Zlína Jan Jelínek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Vojtěch Kubista z Jablonce, brankář Jan Hanuš z Jablonce a Lamin Jawo ze Zlína.

Článek

Kouč Zlína postavil i mladého obránce Cedidlu, jehož pětizápasový trest za ostrý zákrok z duelu na Slavii se kvůli podanému odvolání proti trestu o jedno utkání odložil. Hrubkou v rozehrávce se ovšem Cedidla podepsal pod druhý gól hostů. „Potřebovali jsme pravého beka, který uhlídá rychlého Jovoviče, což Cedidla zvládl. Ale chybnou přihrávku místo odpálení balonu někam pryč mu hodně vyčítám," říkal Jelínek.

Pochválil naopak dalšího obránce Koláře, který byl u obou zlínských branek. „Je výborný hlavičkář. Umí si najít prostor. Kéž by se mu takhle dařilo dál," přál si kouč.

Jelínek musel v závěru skousnout vyloučení Didiby za kopnutí do Kratochvíla. Byla to už třetí červená karta Ševců v novém ligovém ročníku. „Kratochvíl hrál na zemi a sudí hru nepřerušil. Další nedisciplinovanost našeho hráče mně ale hodně vadí. To se nesmí stávat. Zase budeme muset hledat za Didibu pro příští duel náhradu," štvalo ho.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Joss Didiba ze Zlína a Miloš Kratochvíl z Jablonce.

Na 1:1 vyrovnával útočník Jawo. „Je teď zdravý a v ofenzívě se mu daří. Je vidět, jak mu narostlo sebevědomí," všiml si Jelínek. Litoval, že v úplném závěru neproměnil Čanturišvili sólo. „On umí gólmana obstřelit, avšak tentokrát trefil Hanušovu hlavu. Možná mohl jít do kličky, což by ovšem bylo na mokrém terénu riskantní," uvažoval Jelínek.

První gól obdrželo jeho mužstvo z přímého kopu od Polidara, který zakroutil míč do sítě podobně jako v předchozím střetnutí Jablonce se Slavií. „Já jsem v brance nikdy nestál, a tak si netroufám říct, zda mohl náš brankář Rakovan reagovat líp. Byla to přitom premiérová soupeřova střela na naši bránu. Takže se zase vracím k tomu, že kdybychom byli o něco efektivnější, musel by dotahovat Jablonec, a ne my," tvrdil.

Reklama

Související témata: