Hlavní obsah

Jablonec přišel o trenérský štáb. Rada a spol. musí do karantény. Onemocněl i ostravský Kozel

Praha

Na restart soutěže se tuze těšil, vzýval restart, nemohl se dočkat. Jenže na lavičku se jablonecký trenér Petr Rada se svými parťáky dnes proti Brnu nepostaví. Stopku jim vystavil čtvrteční výsledky na covid-19, které vyšly jako pozitivní. Problémy má i Baník, který odcestuje k sobotnímu ligovému utkání v Příbrami bez několika členů hráčského a realizačního týmu, u nichž série pravidelných preventivních PCR testů prokázala přítomnost viru SARS-CoV-2. Testování odhalila onemocnění covid-19 u všech členů trenérského tria včetně hlavního kouče Luboše Kozla, kterého proto zastoupí trenér béčka Ondřej Smetana s asistentem Ivo Stašem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada musí do karantény

Článek

„Trenérský tým Jablonce tak zamířil do izolace a ligového zápasu s Brnem se zúčastnit nemůže," sdělil tiskový mluvčí Jablonce Martin Bergman.

V předehrávce 7. kola s brněnskou Zbrojovkou se tak Tomáš Hübschman a spol. budou muset obejít bez tradičně emotivního koučinku Petra Rady. Chybět budou i jeho asistenti Zdeněk Klucký s Jiřím Vágnerem a Liborem Macháčkem.

„Páteční duel odkoučuje náhradní realizační tým v čele s trenérem Džimisem Bekakisem a asistenty z B-týmu Jaroslavem Vodičkou a Tomášem Čížkem, trenérem brankářů bude Jan Zelenka," objasnil Bergman, který je v karanténě kvůli onemocnění covidem-19 již od minulého týdne.

Nákaza tým neohrozila

„Vzhledem k přísným opatřením uvnitř týmu dochází ke kontaktu hráčů a realizačního týmu pouze na tréninkovém hřišti, kde se realizační tým pohybuje v rouškách a dodržuje předepsané odstupy od hráčů, takže nákaza hráčský kádr neohrozila," poznamenal Bergman.

Jablonec s Brnem dnes v šest hodin rozjedou domácí ligu, která se zastavila před měsícem a v pátek dopoledne konečně dostala výjimku. Ztráty pro změnu v hráčském kádru kvůli onemocnění covidem-19 sčítá brněnská Zbrojovka.

Reklama