Hlavní obsah

Slovácko - Jablonec 0:2Jablonec si nečekaně vyšlápl na favorita

MinutaMin. Tým Hráč Akce
82. Polidar 0 : 1
87. Považanec 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce vyhráli v devátém kole první ligy na Slovácku 2:0 zásluhou gólů Matěje Polidara a Jakuba Považance v poslední desetiminutovce. Severočeši vyhráli v nejvyšší soutěži druhý zápas po sobě. Naopak Slovácko čeká na triumf pět kol, v součtu s Evropskou konferenční ligou nevyhrálo dokonce posedmé v řadě. Oba týmy mají v neúplné tabulce 10 bodů.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Brankář Filip Nguyen ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Severočeši hned v úvodních minutách ukázali, jak by se mohla odvíjet jejich případná cesta k bodům. Vzadu s pevnou defenzivou tří urostlých stoperů a vpředu s hbitými útočníky. V první čtvrthodině se jen třikrát dostal do slibného zakončení Chramosta, ale ani jednou nepřekonal Nguyena, který se mezi tyče vrátil po dvouzápasové přestávce.

Slovácko spoléhalo na centrované míče. Po nákopu Holzera a střele Kozáka se zaskvěl Hanuš v brance hostí, Holzerova střela ve 21. minutě rozvlnila jen boční síť a Petrželův pokus skončil v rukavicích Hanuše.

Po půlhodině zase zahrozil Jablonec táhlou střelou Chramosty a Jovovičovým driblinkem do vápna, převahu Severočechů v této fázi hry dokumentovala i tečovaná střela Coolse, nové akvizice z Malajsie.

Do druhé půle vstoupili aktivněji zase domácí, slibnou možnost nedotáhl do koncovky Tomič, střela Reinberka šla těsně vedle. Na druhé straně po kombinaci neotevřel skóre zápasu ani ze dvou šancí Polidar.

Na Slovácku bylo znát, že mu po náročném programu ubývají síly. V 71. minutě po jedné z mála chyb jablonecké obrany utíkal sám na Hanuše čerstvý Mihálik, ale gólmana nadvakrát neprostřelil, což bylo pro další vývoj klíčové.

Domácí museli po nedůslednosti v zadních řadách opět trnout při šanci Chramosty, který nevyužil další ze svých mnoha gólových možností. Zaskočil ho ale Matěj Polidar po brejkové akci svých spoluhráčů a v 82. minutě svým třetím ligovým gólem v sezoně rozhodl o bodech pro Severočechy.

Pojistku přidal po rohovém kopu a odraženém míči Považanec. Slovenský záložník vstřelil premiérový gól v sezoně nejvyšší soutěže. Slovácko doma v lize nevyhrálo potřetí za sebou, Jablonec venku bodoval v pátém z posledních šesti ligových duelů.

9. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Jablonec 0:2 (0:0)
Branky: 82. Polidar, 87. Považanec. Rozhodčí: Nehasil - Mokrusch, Volf - Orel (video). ŽK: Havlík - Považanec. Diváci: 3810.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Břečka (86. Šašinka), Kadlec, Kalabiška - Tomič (72. Duskí), Trávník (59. Kohút), Havlík - Petržela (59. Mihálik), Kozák, Holzer (72. Ljovin). Trenér: Svědík.
Jablonec: Hanuš - Akpudje, Martinec (69. Surzyn), Heidenreich - Cools, Považanec, Houska (86. Souček), Krob (37. Sejk) - Polidar, Chramosta, Jovovič (86. Patrák). Trenér: Horejš.

Reklama