Hlavní obsah

Jablonec začal přípravu jen s několika málo změnami

Jen s několika málo změnami v kádru oproti podzimu začali zimní přípravu fotbalisté Jablonce. Druhý celek neúplné ligové tabulky posílil záložník Tomáš Smejkal a z hostování se vrátil útočník Davis Ikaunieks. Naopak Mladá Boleslav si z hostování stáhla křídelníka Tomáše Ladru a útočník Tomáš Čvančara se chystá s Opavou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada, ilustrační foto.

Článek

"Vždycky je lepší udělat co nejméně změn, abychom neměli velkou obměnu, když je takhle krátká příprava. To by nebylo moc dobré," řekl v nahrávce pro média od klubu jablonecký trenér Petr Rada.

Jedinou novou tváří v jeho týmu je zatím Smejkal, který přišel z druholigové Jihlavy. "Měli jsme o něj zájem už dřív, ale nedopadlo to. Je to perspektivní hráč, má kvalitu a čísla v Jihlavě měl nejvyšší. Teď ho ale čeká přechod do první ligy, je to něco jiného. Zapadnutí do kádru tady není problém u žádného hráče," poznamenal Rada.

Lotyšský útočník Ikaunieks se vrátil z hostování v Mladé Boleslavi, kde se příliš neprosadil. Do tréninku s jabloneckým týmem se zapojí v úterý. Opačným směrem naopak zamířil Ladra, kterého si Boleslav díky klauzuli ve smlouvě mohla s předstihem stáhnout z hostování.

"Bohužel odešel. Byli jsme s ním spokojeni a myslím si, že tady byl taky spokojený. Zapadl do party a cítil se tady dobře. Čekali jsme, že by tady mohl vydržet do léta, ale bohužel. Mladá Boleslav využila dodatek ve smlouvě a v zimě se vrátil," uvedl Rada.

V Opavě by měl hostovat mladý útočník Čvančara. "U Tomáše by herní vytížení asi nebylo takové, tak uvažujeme o hostování do ligy. To by pro něj bylo dobré," prohlásil Rada. V úvodu přípravy zatím nemá k dispozici Vojtěcha Kubistu a Michala Černáka, kteří jsou v rekonvalescenci.

Během rekordně krátké přípravy odehrají Jablonečtí dva zápasy. Ve středu nastoupí v Drážďanech a v sobotu proti druholigové Dukle Praha. Do jarní části vstoupí Severočeši 15. ledna v Teplicích.

"Výkonnost v závěru podzimu byla dobrá, teď jde o to, abychom na to navázali. Věřím, že forma vydrží. Druzí jsme i díky tomu, že je to nedohrané. Není za námi ještě ani půlka. Že jsme druzí? Hezky se na to kouká, ale nic to neznamená. Finiš teprve přijde," řekl Rada.

Reklama

Související témata: