Hlavní obsah

Jak dál s fanoušky? Slavia reguluje počty na Feyenoord, Sparta apeluje před retro zápasem

Praha

Zlá doba znovu ovlivní návštěvnost na fotbalových stadionech. Víkendové 15. kolo první i druhé ligy jako poslední ještě proběhne podle stávajících norem. Již od pondělí 22. listopadu se ovšem zpřísněná vládní opatření proti šíření covidu-19 dotknou také podmínek pro vstup na hromadné akce, mezi něž patří také sportovní utkání. Nové opatření již neumožňuje fanouškům pro vstup na zápasy použít negativní antigenní test a ani PCR test (pouze s několika výjimkami).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Choreo fanoušků Slavie Praha před utkáním s Viktorií Plzeň.

Článek

Všichni se chystají na novou éru. Jasné je, že už tak strádající návštěvnost na stadionech ještě klesne.

V reakci na mimořádně špatnou covidovou situaci v České republice přicházejí i do fotbalového dění opět velmi tvrdá opatření. Restrikce se logicky dotknou i fanoušků.

„Klub se bude řídit dvěma zásadními dokumenty, které upravují rámec organizování domácích zápasů. Za prvé se vždy jedná o nejaktuálnější verzi mimořádného opatření, které vydává ministerstvo zdravotnictví, druhým klíčovým materiálem je pak Protokol LFA," poukazuje ve svém pátečním prohlášení Sparta.

„Vedení ACS aktuálně počítá s tím, že už při domácím utkání s Libercem (28.11.) budou moct na stadion pouze fanoušci s dokončeným očkováním, nebo po prodělání nemoci v posledních měsících. Výjimku z tohoto ustanovení by pak měla mít za jasně stanovených podmínek mládež do osmnácti let," dodává letenský klub.

Zastavili veřejný prodej lístků

Šéf konkurenční Slavie musí být vždy o krok napřed, a tak již ve středu avizoval regulaci vstupenek na čtvrteční pohárový duel a Feyenoordem.

„V reakci na výzvu ministra zdravotnictví, epidemickou situaci a ve snaze chránit zdraví našich fanoušků Slavia zastavuje veřejný prodej lístků na čtvrteční zápas Konferenční ligy a bude regulovat počet diváků. Vstupenky mohou získat již jen očkovaní permanentkáři a jejich rodinní příslušníci," oznámil Jaroslav Tvrdík na twitteru.

Ve stejné situaci je také Jablonec, který ve čtvrtek přivítá Alkmaar. „Jelikož bylo již prodáno větší množství vstupenek a balíčků, nabízíme jejich majitelům, kteří nemají možnost splnit nové podmínky, určitou formu kompenzace. Připravili jsme ji ve formě poukázky do našeho fanshopu," reaguje jablonecký klub.

Speciální bílá varianta dresů

Letenští evidují, že je už plně očkovaná významná část jejich permanentkářů. Na ostatní přesto apelují. „Přejeme si, aby byl náš stadion co možná nejbezpečnějším místem. Klub je přesvědčen, že očkování je cesta. Vycházíme přitom z faktů podložených odbornými názory renomovaných osobností z řad lékařů a vědců," zdůrazňuje Sparta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparta ve výročních dresech před zápasem s Českými Budějovicemi.

Nové podmínky se dotknou zrovna jejího výročního zápasu s Libercem, v němž si připomene 128 let své existence. V předstihu už také představila tradiční retro dresy. Pro letošek se inspirovala v NHL, kde v roce 2020 představili fanouškům takzvané „Reverse" retro dresy. V podstatě vzali úspěšné dresy z minulosti a prohodili u nich barvy. Tím vznikla nová barevná kombinace, která se ale odkazuje k minulosti, na níž přímo navazuje.

Nachystána tak je speciální bílá varianta dresů, která má ale za cíl připomenout původní černé dresy Sparty.

Reklama