Hlavní obsah

Janečka s Košťálem prodloužili smlouvy v Karviné

Karviná

Před pár týdny si Karviná zajistila účast v příštím ročníku ePojištění.cz ligy, nyní si pojistila služby dvou klíčových mužů základní sestavy. Ještě před koncem letošní sezóny se vedení MFK Karviná domluvilo na nových ročních kontraktech se stoperem Pavlem Košťálem a defenzivním záložníkem Markem Janečkou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Pavel Košťál (vlevo) a brankář Jan Laštůvka (vpravo) z Karviné na archivním snímku.

Článek

Košťál přišel do Karviné loni v létě až před druhým ligovým kolem a v základní sestavě se objevil poprvé až v 9. kole proti Slavii. V celém ročníku zasáhl do devatenácti zápasů, ve kterých neskóroval. V zimní pauze se vyprofiloval do pozice prvního stopera a na jaře nehrál pouze v Příbrami kvůli čtyřem žlutým kartám, vinou zranění nezasáhl ani do posledních dvou zápasů se Spartou a minulý víkend v Praze s Bohemians 1905. „Jsem v Karviné spokojený, v mých letech navíc pravidelně hraji nejvyšší soutěž. To je důležité," řekl 36letý Košťál, který v Karviné hostoval ze slovenské Senice. Ve slovenském ligovém týmu mu nyní skončila smlouva, a stal se tak volným hráčem.

O tři roky mladší nejlepší karvinský nahrávač Slovák Janečka si kvalitními výkony vysloužil prodloužení stávajícího kontraktu o jeden rok. „Sezónu můžeme určitě hodnotit kladně, protože hlavní cíl v podobě záchrany jsme splnili. V Karviné jsem spokojený a jsem rád, že jsem se s vedením klubu dohodl na nové smlouvě," podotkl Janečka, jenž v této sezóně odkopal za Karvinou 26 zápasů a zaznamenal čtyři góly.

Také on je ale v závěru sezóny ve stavu zraněných. „Do začátku přípravy snad budu fit, pevně v to věřím," doplnil Janečka. „Pavel s Markem patří mezi opory a tahouny týmu. Jsme rádi, že jsme se domluvili na další spolupráci," řekl sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Reklama

Související témata: