Hlavní obsah

Jarolím se bál, aby Středočeši nepykali za promarněné šance. Vysvobodil je Zmrhal

Praha

Nabírají dech! Už od poloviny března nenašli fotbalisté Mladé Boleslavi mezi tuzemskou fotbalovou elitou přemožitele. Z posledních sedmi zápasů odcházeli poraženi pouze po domácím duelu se Slavií. Naposledy skolili v sobotní bitvě Opavu 2:0 a v boji o záchranu získává Jarolímův tým stále pevnější půdu pod nohama.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Jaromír Zmrhal z Boleslavi.

Článek

„Potvrdili jsme předešlou výhru z Teplic. Kdybychom Opavu nepřehráli, minulé vítězství by ztratilo hodnotu. Každý triumf nás pochopitelně přibližuje záchraně. Získáváme klid, ale vyhráno ještě nemáme," přemítal trenér Středočechů Karel Jarolím po bitvě s Opavou, která kladla velice tuhý odpor.

„Během první půle jsme měli hodně šancí. A jak jsme jednu za druhou neproměňovali, tak jsem se obával, abychom nebyli potrestáni. Na našem výkonu se přeci jen v určitých momentech projevila nervozita. Po vlastních hloupostech jsme Opavě dopřávali standardky a trnuli," připustil Jarolím.

Klid v sobotním duelu zajistil Středočechům třetí trefou po návratu z Itálie Jaromír Zmrhal. „V začátku jeho angažmá na něm bylo vidět, že mu chybí zápasová praxe. Ale teď už splácí to, co se nedařilo naplnit v začátku jeho angažmá a dává důležité góly," pochválil Jarolím sedmadvacetiletého záložníka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Matěj Hrabina z Opavy a Tomáš Ladra z Boleslavi.

„Cítím, že moje forma roste. Ale nejen v mém případě. S přibývajícími zápasy se sehráváme, což se pochopitelně pozitivně projevuje. Navíc s narůstajícím bodovým kontem získáváme klid," vykládal Zmrhal, který stále patří italské Brescii.

I proto ho těší, že před červnovým návratem do klubu z Apeninského poloostrova jeho osobní statistiky utěšeně bobtnají. „Produktivita mě pochopitelně těší. Jen mě mrzí, že další příležitosti jsem nevyužil. V tom se musíme ještě zlepšit," říkal Zmrhal.

Reklama