Hlavní obsah

Jarošíkovi pomohla manželka, motivační knížka a film Tajemství

Teplice

To manželka mu pomohla, aby se zbavil trýzně, kterou novic mezi ligovými trenéry Jiří Jarošík prožíval po dva měsíce na lavičce fotbalových Teplic. Australská spisovatelka a televizní producentka Rhonda Byrneová ale také. „Dostal jsem od manželky knížku Tajemství a začetl se do ní,“ prozradil po premiérové výhře 4:1 nad Zlínem, že se okamžitě začetl do motivačního líčení, jak v sobě odhalit vlastní schopnosti a kráčet za spokojeným životem, štěstím a úspěchy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplic získali důležité záchranářské body se Zlínem.

Článek

„Pak jsem dokonce zjistil, že podle knižní předlohy byl natočen i film. I ten je o tom, jak si zachovat pozitivní myšlení, přitahovat pozitivní věci a jít se za nimi, protože pak se může všechno otočit," napadlo Jarošíka, že by film Tajemství mohl v teplické kabině posloužit jako motivační video.

Před zápasem pravdy se Zlínem ho hráčům skutečně pustil.

„Mladí kluci to možná tak nebrali a neberou, ti starší už ale mají jiný pohled. Už vzhledem ke zkušenostem, které mají," pochvaloval si, že dobře udělal.

Teplická trýzeň totiž v sobotu skončila. Jarošíkova také.

Po sedm ligových kol chodil a stýskal si, že by rád mluvil nikoli o prohraných, ale jednou také i o vyhraných zápasech.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Rozčilující se Tomáš Vondrášek z Teplic.

Po vítězném utkání se Zlínem k tomu měl konečně příležitost.

„Myslím, že rozestavením se třemi stopery jsme soupeře zaskočili," připomínal přitom další tah, k němuž se odhodlal.

„Nejen já, ale celý trenérský tým. Uvažovali jsme o této změně už před minulým zápasem v Praze na Slavii, protože jsme potřebovali něco změnit, nakonec jsme k němu sáhli až teď. A dokonce pár desítek minut před začátkem zápasu," usmíval se Jarošík, že i hráče svým rozhodnutím překvapil

„Ale nezaskočilo je to. Hlavně ti starší, zkušenější, kteří se postupně vrací do sestavy, totiž věděli, o co jde, protože už v podobném rozestavení dřív hrávali."

Motivační film a změna taktické partitury zapůsobily a pomohly Teplicím k výhře, na kterou mužstvo čekalo dvanáct zápasů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FK Teplice (@fkteplice)

„I díky šesti sedmi nadstandardním výkonům, které kluci podali. Žádné z předchozích utkání sice nezabalili a neodchodili, třeba s Plzní hráli také velmi dobře, ale až proti Zlínu jsme výkon vyšperkovali i góly. A hned čtyřmi. I tak mě v průběhu střetnutí omývali," připomněl Jarošík, že jeho tým inkasoval zase jako první.

„Naštěstí jsme skvěle zareagovali, rychle vyrovnali a přidali hned druhý a třetí gól, což rozhodlo. I o tom, že už nejsme v tabulce poslední, což nás doufám také nakopne. Nesmíme ale koukat, kde je Karviná a kde jsme my, musíme se dál rvát a dávat do zápasů maximum. Věřit práci, kterou děláme, protože výsledky pak musí přijít," bylo z teplického trenéra cítit, jak inspirující stopu v něm zanechalo motivační čtení v Tajemství Rhondy Byrneové.

„Klukům ale ten film už podruhé pouštět nebudu. Byl strašně dlouhý," ujišťoval, že své svěřence před cestou k dalšímu ligovému utkání do Jablonce z hledání motivace vynechá.

Reklama

Související témata: