Hlavní obsah

Je hezké být ve Spartě, ale ne na lavičce, říká Plechatý o dalším hostování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znova je z toho zápůjčka. Před rokem si Dominik Plechatý maloval, že se v sezoně ukáže a ve Spartě pak dostane šanci. Byť 24letý stoper za Slovan odehrál prakticky vše, znovu bude v následující sezoně hostovat v Liberci. V jednání byl i přestup. „Vzal jsem to úplně v pohodě,“ říká.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Plechatý ze Slovanu Liberec.

Článek

Po minulé sezoně jste si měli ve Spartě říct, co s vámi dál. Jak to proběhlo?

Je to pravda. Už před rokem jsem čekal, že půjde o můj poslední rok mimo Spartu a pak to na ni bude, nebo nebude. Začal jsem ve Spartě přípravu a myslím, že se mi i docela dařilo. I trenér Priske mě chválil, že jsem fyzicky dobře nachystaný. Příprava mi dala hodně. Trénoval jsem, ale pořád nevěděl, na čem jsem. Zda půjdu na přestup, na hostování, nebo zůstanu. Až před odjezdem na soustředění se situace vyřešila tím, že ještě zvolíme variantu hostování v Liberci.

Mrzí vás, že Sparta zase nevyšla?

Věřil jsem, že bych se tam mohl prosadit a dostat šanci. Sparta je pro mě v Čechách nejvíc, takže bych tam chtěl být, to je jasné. Ale jak jsem se bavil s trenérem Priskem, říkal, že by pro můj rozvoj bylo lepší, abych šel někam na hostování, protože ve Spartě bych nedostával tolik minut jako v Liberci. Vzal jsem to úplně v pohodě. Je sice hezké být ve Spartě, ale ne tam jen v uvozovkách sedět na lavičce. Pro mě je v tomhle věku důležitý hrát. A zase za rok se pak ukáže, jestli to bude na Spartu, nebo ne.

Jak vnímáte fakt, že Letenští teď na stopera koupili Gomeze?

Trochu jsem i čekal, že nějakého stopera přivedou, protože odešel Čelda (Čelůstka) a zájem je i o Viťase (Vitík). V Liberci jsem už dvě sezony odehrál, teď jdu do třetí a jsem rád, že hostování dopadlo právě tady.

„Hodně jsem stál o to, aby tady mohl Dominik Plechatý pokračovat, je pro mě důležitým hráčem. Je trochu jiný obránce než ostatní, dává tam rychlost i dynamiku, umí vyjet a podpořit ofenzivní fázi.“
trenér Liberce Luboš Kozel

Mohl jste v minulé sezoně vůbec udělat víc? Za Liberec jste odehrál takřka vše, krom dvou zápasů právě proti Spartě. Byl jste nejvytíženějším hráčem Slovanu a závěr sezony odehrál jako kapitán.

Vždy jde asi udělat více, ale když jste na hřišti, vždycky ze sebe chcete dostat maximum a vyhrávat. Ale určitě jsem z osobního pohledu spokojený, odehrál jsem všechno a sezonu musím brát pozitivně. V Liberci jsem si i vypracoval nějakou pozici. Když jsem byl ve Spartě, s trenérem Kozlem jsme byli často v kontaktu, jestli je něco nového. Nejprve se řešil přestup, pak to skončilo u hostování. Taky bych už byl raději hráčem Liberce, ale trenér mi říkal, že ani tak se moje pozice nezmění. Byl jsem na hostování a stejně byl kapitánem. Těžko by se mi šlo v české lize jinam než sem.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Do Liberce se vrátil Matěj Chaluš, s nímž se velmi dobře znáte. Musel jste se s ním vůbec sehrávat?

Je to tak, známe se. Dost jsme toho spolu odehráli v reprezentaci a i tady ještě za trenéra Kozla. Lidi nás celkem i chválili, že o sobě víme a jsme sehraní. Doufám, že na to navážeme a v obraně si to sedne stejně jako předtím.

Do Sparty naopak přestoupil Victor Olatunji. Jak moc bude chybět?

Musím říct, že nám na jaře dost pomohl, ale ze začátku mu chvilku trvalo, než si zvykl na ligové tempo a než se adaptoval. Pak nám v zápasech hodně pomohl, ale myslím, že přišli noví kluci a určitě ho dokážou nahradit.

Reklama