Hlavní obsah

Je jasno! Polští sudí budou řídit další ligový šlágr, hlavním bude Frankowski

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Potvrzeno. Nedělní šlágr fotbalové ligy mezi Slavií a Plzní budou řídit rozhodčí z Polska. Informaci potvrdil pro Sport.cz šéf Komise rozhodčích Radek Příhoda. „Je to pravda. Na zápas přijedou sudí z Polska," uvedl Příhoda. Odpoledne pak vyšlo najevo, že hlavním arbitrem bude Bartosz Frankowski, který je od roku 2014 na listině FIFA. Informaci potvrdil oficiální twitterový účet Komise rozhodčích FAČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Polský rozhodčí Szymon Marciniak a Peter Olayinka ze Slavie během derby.

Článek

Praxe je taková, že o nominaci arbitrů z ciziny musí Příhodovu komisi požádat oba kluby. „Právě takový požadavek Slavia s Plzní vznesly. Proto jsme oslovili Polský svaz a ten nám samozřejmě vyhověl," konstatoval Příhoda.

Polští rozhodčí už v této sezoně vedli dva duely nejvyšší soutěže. Derby Slavie se Spartou odpískal ke spokojenosti všech stran Szymon Marciniak, chválu sklidil za výkon jeho krajan Pawel Raczkowski, jenž řídil utkání Plzeň - Slavia.

Teď tedy dost šanci u šlágru Slavia - Plzeň trio Frankowski - Boniek, Winkler. Zápas může hodně napovědět o tom, kdo získá mistrovský titul. V čele nejvyšší soutěže je nyní Plzeň, sešívaní jsou o dva body zpět.

Reklama

Související témata: