Hlavní obsah

Sešívaní se po roce opět zásobují u rivala! Pulkrab míří ze Sparty do Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rok starý příběh se opakuje, akorát v jiném obsazení. Fotbalová Slavia si opět vyhlédla posilu, které končí smlouva ve Spartě, takže v létě bude zadarmo. Jeden rozdíl tu je. Zatímco Srdjan Plavšič loni na Letné lhal, když tvrdil, že s rivalem nejedná, útočník Matěj Pulkrab jedná na rovinu. Výsledek ovšem bude nejspíš stejný. Hráč, který je ve Spartě od deseti let, už na Letné novou smlouvu nepodepíše a po sezoně takřka jistě zamíří do Edenu jako náhrada za Michaela Krmenčíka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Pulkrab chystá loučení se Spartou...

Článek

Nejprve Plavšič, rok po něm také Pulkrab. Slavia si našla nový sport, přetahováním hráčů s končící smlouvou cuchá nervy rivalovi.

Matěj Pulkrab koncem podzimu zafungoval jako zázračný žolík, zachraňoval Spartě body a se sedmi vstřelenými góly se stihl stát jejím nejlepším podzimním ligovým střelcem.

Slavii jsem porazil poprvé v kariéře. Je to super pocit, radoval se útočník Bohemians Matěj PulkrabVideo: Sport.cz

Hned na startu jara se ovšem v pohárovém derby v Edenu zase zranil. Zranění po celou kariéru přitahuje jako magnet, v rozletu ho brzdí opakovaně. A tak zatímco se v základní sestavě na hrotu útoku chytil Tomáš Čvančara, který v zimě přišel z Jablonce, jeho konkurent Pulkrab zase dlouhý čas promarodil a po uzdravení v sestavě jen paběrkuje.

Větší herní vytížení tak v létě téměř jistě odejde hledat k rivalovi do Slavie. Pod jejím trenérem Jindřichem Trpišovským úspěšně hostoval v Liberci, oba tak obnoví osvědčenou spolupráci.

„Je to velice citlivá věc a před tím, než k ní klub zaujme oficiální stanovisko, je třeba promyslet všechny konsekvence," komentuje pro Sport.cz aktuální stav Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Míč se zabavuje! Matěj Pulkrab ze Sparty Praha oslavuje svůj třetí vstřelený gól během utkání s Bohemians 1905.

Čtyřiadvacetiletý Pulkrab je odchovanec Sparty, ale v její základní sestavě se nikdy neuchytil. Proto už čtyřikrát hostoval jinde, dvakrát v Liberci a dvakrát v Bohemians.

Podle informací iSport.cz na klíčových jednáních během úterý útočník i jeho agent Pavel Paska oznámili Spartě, že už s ní smlouvu neprodlouží. Přesun do Slavie je tak téměř jistý.

„Pulkrab na rozdíl od Plavšiče jednal otevřeně, zklamání Sparty z postoje jejího odchovance však není o nic menší. Měla velkou míru trpělivosti při jeho častých zraněních, opakovaně dostal na Letné šanci. Pulkrab také zkoušel získat zahraniční angažmá, ale v zimě žádná výhodná nabídka nepřišla. Vlastně jen jediná za 100 tisíc eur formou neoficiálního dotazu," poukazuje pro Sport.cz zdroj, který je o průběhu jednání informován.

Reklama