Hlavní obsah

Jediný pamětník poslední výhry v Plzni netají zklamání. Na poháry ale máme, ujišťuje Kadlec

Plzeň

Jeden chronický neduh ve šlágru kola (2:2) odstranili. Na začátku druhé půle sice ztratili vedení, herně a kondičně však neodpadli. Naopak, v závěru spíše fotbalisté Sparty diktovali tempo zápasu. Další slabinu však znovu v plné nahotě demonstrovali. Oba góly inkasovali po rohových kopech. Proto rychle nabyté vedení o dva góly neudrželi a z Plzně vezou od lídra soutěže jen bod, který je zpátky na pohárové příčky neposouvá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty měl ze svého gólu velkou radost.

Článek
Fotogalerie

Zápas Plzeň - Sparta nakonec skončil dělbou bodů

„Vedli jsme 2:0, takže remíza je zklamáním. Dvě nepokryté standardky nás stály dva body," prezentuje většinový názor kabiny Václav Kadlec, autor prvního gólu.

„Jsem spokojený se změnou v druhých poločasech, druhá půle v Plzni byla slušná. Chtěli jsme zvítězit. Jsem zklamaný, že se to nepodařilo, byť jsme hráli s lídrem tabulky. Já osobně beru remízu jako ztrátu," hodnotí trenér Pavel Hapal.

Po včerejšku tak platí, že Plzeň na svém stadiónu neprohrála s Letenskými od srpna 2011 již šestkrát po sobě. A právě 25letý útočník je ve sparťanském týmu jediným pamětníkem poslední výhry 2:0.

„Těžko říci, jakého má dlouhá série společného jmenovatele. Plzeň je prostě kvalitní tým a moc soupeřů si odtud body nevozí," přemítá Kadlec.

Příštím oříškem bude rozjetý Jablonec

Jenže Jihlava a Mladá Boleslav to během jara dokázaly. Sparta ne, přitom v případě výhry už mohla být v tabulce třetí. A hned v pátek doma vyzve rozjetý Jablonec.

„Přijede k nám plný sebevědomí, ale je v našich silách ho porazit a na pohárové příčky se už po příštím kole vyhoupnout. Náš výkon v Plzni nebyl špatný," poukazuje Kadlec.

„Remízu beru spíš jako porážku. Ale také já doufám, že už v pátek můžeme být tam, kam patříme. Věřím, že ukončíme jarní neporazitelnost Jablonce a posuneme se tabulkou výš," přizvukuje mu kapitán týmu Josef Šural.

Reklama

Související témata: