Hlavní obsah

Jednám se Spartou, potvrzuje brankář Dúbravka

Praha

Další posilou fotbalové Sparty by se mohl stát Martin Dúbravka, slovenský brankář Slovanu Liberec. „Ano, Sparta mě oslovila, komunikujeme. Řekli jsme si základní věci a je jen otázkou času, kdy se posuneme dál. Reálně to vidím na období po mezistátním zápase v Litvě,“ prohlásil 28letý gólman pro web Slovenského fotbalového svazu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Liberce Martin Dúbravka je v hledáčku Sparty.

Článek

Letenští se chtějí nachystat na eventualitu, že by reprezentační brankář Tomáš Koubek odešel do zahraničí. Zájem o něj byl již v zimě. Bez ohledu na to však Sparta oslovila také Martina Dúbravku. A jelikož zkušený David Bičík si v závěru sezóny po Koubkově zranění řekl svými výkony o prodloužení smlouvy, mohli by v letenském kádru zůstat také všichni tři.

V tom případě by na hostování odešel Viktor Budinský.

Sparta zatím oznámila příchod srbského záložníka Vukadina Vukadinoviče ze Zlína a bosenského levého obránce Eldara Civiče. Dohodnuta je také se slovenským stoperem Lukášem Štetinou z Dukly.

Dúbravka bude volným hráčem, v Liberci má smlouvu do konce června. Slovan o něj má i nadále zájem.

Pomohli si navzájem

„Rok v Liberci byl od začátku oboustranně absolutně korektní. Vsadili jsme na to, že si navzájem pomůžeme, což se do puntíku naplnilo. Se Slovanem jsem hrál evropský pohár a nevedli jsme si v něm špatně," poukazuje někdejší brankář Žiliny a dánského Esbjergu.

„Žádný zájem není tak horký, jako sparťanský," avizuje Dúbravka.

Liberec by o gólmana samozřejmě nerad přišel. „Byli bychom rádi, kdyby Martin pokračoval, nicméně dá se počítat, že bude pomýšlet výš. Počítáme s možností jeho odchodu, ale pokud si to vyhodnotí, že pro něj bude nejlepší, když zůstane, budeme jen rádi," avizuje sportovní ředitel Jan Nezmar.

Reklama

Související témata: