Hlavní obsah

Jestli přijde Mourinho, nevím. Tyhle spekulace fotbal ničí, podivoval se trenér Karviné

Ke splnění zadaného úkolu má trenér Karviné Marek Bielan už jen malý kousek, přesto už se rojí informace o jeho nástupci, pokud se ligový nováček v první lize udrží. V případě setrvání Karviné ve Fortuna lize ho prý má nahradit současný kouč druholigové Vlašimi Martin Hyský.

Foto: Ivo Dudek

Trenér Karviné Marek Bielan (vlevo) a asistent Radim Grussmann

Článek

Bielan se nad otázkou své budoucnosti u týmu po důležitém vítězství nad Českými Budějovicemi (1:0), kterou si Karviná zajistila účast v baráži proti Vyškovu nejprve pousmál. Vzápětí ale reagoval rázněji.

„Tyhle spekulace jsou to špatné v českém fotbale. Kazíme si tím produkt. Ať jsou to řeči o tom, že Zlín vyhraje v Jablonci, nebo názory, že nám Bohemka utkání pustila. Je to ostuda. Jako že dáme někomu tisíc korun, aby pustil zápas? Nebo milión? Ve všem vidíme spekulace. V hokeji, k němuž mám hodně blízko a mám ho hodně rád, se to neděje. Nechápu to. S vedením jsem se o tom bavil a ubezpečili mě, že s Hyským nemluvili. Nevím, nechám to na nich,“ řekl Bielan a upozornil, že má nyní jinou starost.

A tou je záchrana Karviné ve Fortuna lize. „Šli jsme tu ze třetí ligy (od karvinského béčka) s tím, že půjdeme na jeden zápas, na Budějovice. To utkání jsme zvládli (2:1) a vedení se rozhodlo, že zůstaneme a pokusíme se dostat tým do baráže. Jsme tam a co bude dál, to už záleží na vedení klubu. Jestli přijde Mourinho, nebo někdo jiný, to nevím,“ prohlásil Bielan.

Po vítězství nad Českými Budějovicemi (1:0) přiznal, že sobota vyšla přesně, jak si o den dřív přáli s přáteli u sklenice vína. „Plánovali jsme, že naši hokejisté projdou do finále (porazili Švédsko 7:3), házenkáři Baníku Karviné vyhrají titul (porazili Plzeň 35:27 a porazili obhájce trofeje 3:1 na zápasy) a vyhrajeme i my a zajistíme si baráž. Vše se splnilo, a jak hokejistům, tak házenkářům gratuluji. Zároveň pevně věřím, že fanoušci, kteří s hráči Baníku ten titul oslavovali a nestihli náš zápas (na fotbal přišlo 2056 diváků) příští neděli dorazí a pomůžou nám k záchraně,“ říkal Bielan.

V baráži se Karviné postaví čtvrtý tým druhé ligy Vyškov. První zápas se hraje ve čtvrtek v Drnovicích (od 18 hodin), odveta pak v neděli v Karviné (od 17.30hodin). „Teď přijde to nejtěžší. Vyškov jsme dlouho nesledovali, ale víme, že vychovali hráče pro Plzeň, takže kvalita tam je. Mají skvělého trenéra Honzu Kameníka, bude to strašně těžké,“ naznačil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.