Hlavní obsah

Jihočeši testují Brazilce Limu, svého bývalého obránce

České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic si o víkendu zahrají Final Four zimní Tipsport ligy v Brozanech. Jihočeši tady odehrají semifinále s Bohemians a následně finále nebo duel o třetí místo. Dynamo vyzkouší brazilského obránce Limu, který už dříve v Českých Budějovicích působil a od pondělí je tady na testech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní manažer Martin Vozábal vyhlíží pro Dynamo zajímavou posilu...

Článek

Mohl by být zajímavou posilou. Vždyť brazilský obránce Everson Alan de Lima v letech 2009 a 2010 již jednou dres budějovického týmu oblékal. Poté několik sezón působil v brazilských nižších soutěžích a od léta 2014 byl na Ukrajině v prvoligovém celku FC Hoverla Užgorod.

Vytáhlému Brazilci je dnes osmadvacet a vedení Dynama okamžitě zaujal. "Přijel ve výborné kondici a hned na prvním tréninku ukázal, že je na tom velmi dobře i po fotbalové stránce. Pokud by se v dobrém světle ukázal i v zápasech a podařilo se jeho příchod administrativně dotáhnout do konce, věřím tomu, že by pro nás mohl být posilou. Dovedu si ho představit na pravém kraji obrany, který nás dlouhodobě trápí," řekl pro klubový web Martin Vozábal, sportovní manažer Dynama.

Podle svých slov je Lima bez smlouvy, komplikace však mohou pro Jihočechy nastat při jednání s ukrajinskou stranou.

Reklama

Související témata: