Hlavní obsah

Příbram - Budějovice 0:1Jihočeši ukončili sérii bez vítězství, Příbram dál v propadlišti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Čolič 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Příbrami prohráli v sobotním utkání 30. kola první ligy doma s Českými Budějovicemi 0:1 a pořádně si zkomplikovali boj o záchranu v nejvyšší soutěži. Zápas rozhodl už v 21. minutě gól Čoliče. Domácí se neprosadili, Pilík dokonce neproměnil penaltu. České Budějovice ukončily po jedenácti zápasech sérii bez vítězství a odvezly si od Litavky tři body.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Českých Budějovic Vojtěch Vorel vyráží penaltu.

Článek
Fotogalerie

Jihočeši začali aktivně. Šimana nejprve prověřil přízemní střelou Novák, o chvilku později ho k akrobatickému zákroku ranou pod břevno přinutil Čavoš. Další Novákovu ránu srazila obrana. Domácí nebyli schopni úspěšné kombinační akce. Po dvaceti minutách Budějovice zahrávaly trestný kop a Čolič parádní střelou překonal Šimana. Oslavil tak svůj 100. ligový zápas.

Teprve pak se domácí probrali, ale k nebezpečné situaci se dostali až po půlhodině hry. Po rohovém kopu se pokusil o zakončení Mezera, ale Mršič mu lehce brnkl o nohu, míč šel vedle branky. Sudí však na pokyn VAR situaci u monitoru přezkoumal a došel k závěru, že šlo o faul. K penaltě se postavil Pilík, ale nechal vyniknout gólmana Vorla. V samém závěru první půle si stejný hráč postavil míč pár desítek centimetrů za hranicí šestnáctky, ale svoji technickou střelu opřel jen o břevno. V jeho 330. ligovém utkání mu nebylo přáno.

Druhý poločas sice patřil domácím, ale ti se k pořádnému zakončení nedostali. Znovu chybovali v rozehrávce, obrana Jihočechů si jejich akce pohlídala. Co šlo po zemi odkopla, co šlo vzduchem odtrkala. Do hry se prakticky nedostal příbramský útočník Lubega, který v minulém kole rozhodl zápas v Karviné. Jediná rána, kterou vyslal Tregler, minula branku.

Dynamo zahrozilo Čoličem, ten ale tentokrát z trestného kopu minul branku. To už Budějovice vytáhly defenzívu dál od šestnáctky a častěji se dostávaly na domácí polovinu. Kromě zmíněné standardky se ale také k ničemu nedostaly. I tak ale Jihočeši berou tři body.

30. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1)
Branka: 20. Čolič. Rozhodčí: Machálek - Horák, Mikeska - Adam (video). ŽK: Obdržal, Kvída - Králik, Diop, Vorel, Horejš (trenér). Diváci: omezený počet.
Příbram: Šiman - Kvída (77. Soldát), O. Kingue, S. Kingue, Mezera - Pilík, Zorvan, Tregler (85. Voltr), Obdržal (67. Dočekal), Vávra (77. Antwi) - Lubega. Trenér: Valachovič.
Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Havel, Králik, Novák - Brandner, Čavoš, Valenta (78. Talověrov), Havelka (66. Diop), Mršič (86. Vais) - Alvir. Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: