Hlavní obsah

Jsem dřevěnej, culí se talent Kušej a lituje spálených tutovek. První ligový gól ale má

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Může patřit k objevům jarní části fotbalové Fortuna ligy. Mládežnický reprezentant Vasil Kušej vstřelil o víkendu proti Hradci Králové svůj premiérový ligový gól, na kontě jich ale mohl mít daleko víc. „Podívám se na situace a pro sebe si je vyhodnotím. Ale důležité je, že jsme vyhráli,“ těší 22letého ofenzivního borce první tříbodový zisk Mladé Boleslavi po zimní přestávce.

Foto: ČTK

Vasil Kušej měl proti Hradci Králové několik tutovek, gólem ale skončila nejméně nebezpečná situace.

Článek

Svůj potenciál ukázal Kušej už na Spartě, v sobotu proti Hradci mohl dát snad pět gólů. Šancí měl dost, obranu soupeře deptal hlavně svou rychlostí, minimálně třikrát postupoval sám na gólmana Pavola Bajzu. Jenže ani jednou nedal. „Jsem dřevěnej," usmíval se po zápase.

„Mohl jsem zachovat větší klid. Centr jsem netrefil, pak jsem šel sám na bránu, ale gólman mi to chytil. Ve druhé přišla další šance, ale měl jsem být chytřejší a udělat kličku. Brankář stál na vápně," litoval.

Důvodů ke smutnění moc neměl, protože ve 48. minutě se mu povedlo poprvé v nejvyšší soutěži skórovat. „Z ničeho nic míč propadl na zadní tyč, bylo to, že buď prostřelím, nebo ne. Napálil jsme to a byl z toho gól. Z ničeho nic. Jsem rád, když už jsem ve vyložených šancích vyhořel," pravil muž, jenž dorazil do Mladé Boleslavi v zimě z druholigového Prostějova.

„Bavili jsme se při jeho příchodu, že čísla ze začátku pravděpodobně nebudou, že se s ligou musí seznámit. Rychlost řešení situací je náročnější. Góly dávat umí, dnes je důležité, že trefil jednu rozhodující střelu, šance to podle mě byla ze všech nejmenší. Je velmi pracovitý, příležitosti si vyhodnotí a příště se zachová jinak," má jasno trenér Boleslavi Pavel Hoftych.

Středočeši tak mají první jarní výhru, v předešlých třech kolech získali jediný bod za remízu doma s Brnem. V tabulce jsou devátí. Mohou koukat nad sebe, ale zároveň je potřeba být v pozoru. Na místa ve skupině o titul Boleslav ztrácí pouhé dva body, odstup od příček ve skupině o udržení je však dělí totožný.

„Klid nebude až do konce ligy. Začali jsme se tabulkou propadat, rozhodně nechceme do spodních pater. Výhra je tedy důležitá, hlavně po obětavém a důrazném výkonu a s herní kvalitou," těší Hoftycha.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články