Hlavní obsah

Jsem rád, že mi to lepí. Hlavní ale je, že jsme se naladili na vítěznou vlnu, tvrdil olomoucký Vodháněl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc se ve čtvrtém kole nejvyšší soutěže trápila s Teplicemi. Tým, který v předchozích sedmi ligových kláních neporazila, a se kterým dvě poslední prohrála, ale nakonec zdolala 2:1, když první gól vstřelil středopolař Jan Vodháněl a druhý poté, co tečoval jeho střílenou přihrávku, si dal teplický Štěpán Chaloupek. I on si však uvědomoval, že na třetí podzimní vítězství v řadě se Sigma pořádně nadřela.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Jan Vodháněl z Olomouce.

Článek

„Bylo to pro nás hodně složité. Chtěli jsme je od začátku rychle přehrávat do stran, ale to se nám nedařilo. Dobře se posouvali ve středovém bloku a my si nedokázali vytvářet tolik šancí, jak jsme si představovali. Vlastně jsme měli jen jednu na konci poločasu, když jsem to pravačkou trefil slušně, ale gólman to vyrazil," podotkl.

Po přestávce Sigma podle něj začala nabíhat více za obranu a přišlo zlepšení. „Vše ovšem roztrhal až první gól," zdůraznil. „Navedl jsem si míč ze strany do středu, překvapilo mě, jak se to přede mnou otevřelo, tak jsem zamířil k tyči a uklidil to," popsal vzápětí úvodní trefu a pak vyzvedl rychlou reakci na vyrovnávací gól Teplic, který dal parádní bombou do šibenice dvacetiletý střídající Srb Nemanja Krsmanovič.

„Nepoložilo nás to a dál jsme hráli své. Nejprve měl velkou šanci Juraj Chvátal, ale napálil boční síť. Pak já. Přihrával jsem na zadní tyč, bylo to střílené, chtěl jsem trefit bránu a spadlo to tam, za což jsem rád," přiznal šestadvacetiletý fotbalista, který v té chvíli ještě nevěděl, že gól byl vlastní, když míč do sítě tečoval stoper Teplic.

V dosavadních čtyřech kolech se trefil už podruhé. „Těší mě, že mi to lepí. Důležitější však je, že jsme se po porážce na Spartě naladili na vítěznou vlnu. Doufám, že to tak bude pokračovat a je jedno, kdo bude dávat góly. Hlavně, ať se daří týmu," dodal.

Pochvalu si po utkání vysloužil i od kouče Sigmy Václava Jílka. „Individuálním výkonem ve finální fázi nám pomohl ke třem bodům. Je skvělý, co se týká techniky. Herní kvalitou evropský hráč, který splňuje nejvyšší parametry ve smyslu prvního dotyku, uvolnění na malém prostoru i zakončení," chválil Jílek.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Vodháněl z Olomouce.

„Musí se ale také držet pod krkem. To ve vztahu k práci dozadu. Tu mu neodpustím. Když ale bude rozhodovat zápasy, občas to oko přimhouříte. Základní věci si ale stejně jako ostatní plnit musí a myslím, že to chápe i respektuje. Může být ale ještě lepší a zajímavý i dál," dodal jedním dechem.

Vítězství označil za zasloužené, ale zároveň vydřené a s ohledem na šance Teplic v závěru i šťastné. „Hráli jsme totiž pomalu, neměli dobré postavení v ofenzívě, takže jsme nedokázali překonávat první ani druhou vlnu soupeře. Nebyli jsme schopni tak ohrozit bránu a to byl problém. Po přestávce, kdy jsme se jsme zlepšili, jsme si to zase zkomplikovali standardkami, z nichž soupeř hrozil a také vyrovnal. Tým na to ale perfektně zareagoval a toho si hodně cením. Stejně tak devíti bodů, které po čtyřech kolech máme," podotkl.

Dobrý vstup do soutěže ale podle něj neznamená, že by mužstvo měl někam směřovat. „To lze udělat po osmi, deseti zápasech. Pak to bude mít nějakou hodnotu. Příště ale můžeme jet v klidu, bez tlaku do Plzně. Věřím, že nám to pomůže a body budeme sbírat dál," dodal Jílek.

Reklama

Související témata:
  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.