Hlavní obsah

Jsme kompaktnější! hlásí Sparta s izraelským Lubošem v ráži

Inovované Slavii vstup do jara hrubě nevyšel, prohrála na hřišti poslední Jihlavy. Teď je na tahu její rival. Fotbalisté Sparty prošli v zimě menšími změnami než v létě. Že jsou teď mnohem kompaktnější družinou, budou muset dokázat v atraktivní nedělní premiéře s Libercem. Nejlepší střelec v přípravě Tal Ben Chaim pak představí novou českou přezdívku Luboš.

Trenér Sparty Stramaccioni už má o sestavě pro úvod jara jasno.Video: Sport.cz

 
Článek

Andrea Stramaccioni si pochvaluje zimní změny ve Spartě

Hned celá jedenáctka nových cizinců v létě napochodovala na Letnou, hektický podzim pak nestál za nic. Spartě tak zbývá už jen bitva o druhé místo v lize. Její zimní strategie se zdá být o dost rozumnější.

„V zahajovací sestavě budou Nita, Stanciu a Kanga. Tomáš Rosický ukončil kariéru, nejvíc jsme tak potřebovali posílit ve středu zálohy. Do našich plánů zasáhlo Šuralovo zranění, ale poradíme si," avizuje trenér Andrea Stramaccioni.

Jeho tým v přípravě jen jednou prohrál, dosáhl nejlepších výsledků ze všech ligových mužstev.

Je tedy Sparta silnější než na podzim?

„Atmosféra je jiná, pozitivní. Jsme kompaktní jako tým. Máme skupinky hráčů, třeba Rumuny, díky nimž se posily mohou lépe adaptovat. Více se známe, což je důležité. Strávili jsme už víc času spolu, jsme soudržnější. V létě bylo změn hodně, nebyl čas se až tak sžít," srovnává italský kouč.

Znovuzrozený izraelský rychlík

Jeho slova potvrzuje nejlepší zimní střelec. „Jako tým rosteme. Myslím, že teď budeme mnohem lepší," ujišťuje v rozhovoru pro klubovou televizi Tal Ben Chaim, autor šesti gólů v přípravě.

Izraelský rychlík je jako znovuzrozený. „V létě jsem kvůli zranění prakticky neměl přípravu, zatímco v zimě jsem nechyběl na jediném tréninku. Cítím se silnější, po dlouhé době se mi vrací má rychlost. Ani sto gólů v přípravě se však nevyrovná jedné asistenci v lize," líčí Izraelec, který na podzim ani jednou neskóroval.

Pomoci mu má i nová přezdívka Luboš. „Myslím, že s ní přišel Zahu (Ondřej Zahustel). Řekl mi, že Luboš je typicky české jméno. Je to vtipné a milé, fanoušci už mě tak na sociálních sítích oslovují," culí se Ben Chaim.

Liberec dorazí na Letnou s novým koučem Davidem Holoubkem, který dříve trénoval mládež a krátce i A-tým právě na Spartě. Zápas se hraje od 18:00 před kamerami O2 TV Sport, sledovat ho můžete v on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama