Hlavní obsah

Jurečka měl smůlu. Zajímá nás týmová trofej, tvrdí po ligové derniéře kouč Slovácka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do posledního zápasu ligového ročníku nastoupili v kombinované sestavě, přesto se na středeční finále Českého poháru naladili hladkou výhrou. Fotbalisté Slovácka zdolali v nadstavbové skupině o titul Hradec Králové 3:0 a zopakovali si čtvrtou příčku z loňského ročníku nejvyšší soutěže. Hradišťský trenér Martin Svědík mohl být po závěrečném hvizdu spokojený.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík určil jasně priority, chce s klubem vyhrát finále pohárové soutěže.

Článek

Je pro vás důležité, že jste před středečním vyvrcholením sezony získali tři body?

Jsme samozřejmě rádi, že jsme poslední ligový duel vyhráli. Uvědomuju si ale, že obě mužstva nastoupila v dost kombinovaných sestavách. My jsme některé hráče z pochopitelných důvodů šetřili na finále MOL Cupu. Zpočátku bylo na hřišti znát, že v základu hrají i fotbalisté, kteří tolik příležitostí nedostávají. Trochu nám to drhlo. Pomohlo nám ale vynucené střídání zraněného Jurošky. Vlasta Daníček vyztužil střed pole a Sadílek se mohl posunout výš. Po pěkné akci jsme donutili hosty k faulu a z nařízené penalty se nám povedlo vstřelit ještě do poločasu důležitý vedoucí gól.

Po pauze už jste byli lepším mužstvem. Souhlasíte?

Ano. Hradečtí sice taky párkrát ohrozili naši branku, ale my jsme měli víc šancí. Přidali jsme ještě další dva góly. Těší mě, že jsme se rozloučili s ligovým ročníkem vítězstvím.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Dominik Soukeník z Hradce Králové, David Doležal z Hradce Králové a Vladislav Ljovin ze Slovácka.

Co říkáte na povedenou dalekonosnou střelu Kohúta krátce po pauze, která znamenala zvýšení vedení na 2:0?

Mám radost, že mu to tam spadlo. Na jaře byl dlouho zraněný, a tak je na něm znát nerozehranost. Blížící se letní příprava mu přijde rozhodně k duhu. Povedená trefa by mu měla zvýšit sebevědomí. Pro příští sezonu ho budeme potřebovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Jurečka ze Slovácka během utkání Fortuna ligy.

Útočníka Jurečku, který měl stále ještě naději získat korunu pro nejlepšího ligového kanonýra, jste poslal na hřiště až na závěrečnou čtvrthodinu...

On odehrál předchozí dvě celá střetnutí, a tak jsme chtěli rozložit síly. Nás nezajímá, kdo bude nejlepším ligovým střelcem. Směřujeme všechno ke středě, jdeme především po týmové trofeji.

Co říkáte na to, že se Sparta naladila na pohárové finále triumfem v derby na Slavii?

Pro sparťany je to určitě vzpruha. Nic to ale neznamená. Pohár získá mužstvo, které bude ve středu v daný moment lepší.

Kromě Jurečky v utkání s Hradcem jen střídali kupříkladu i Petržela či Havlík, a obvyklý kapitán Kadlec nebyl ani mezi náhradníky...

Dostal volno. Chtěl jsem, aby si před finále se Spartou odpočal.

Reklama