Hlavní obsah

Jurečka ve Slavii září a sparťan Kuchta může závidět. Takový servis na Letné nemá, všímá si expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavia se vyhřívá v čele fotbalové Fortuna ligy. Sešívaní za to mohou děkovat Václavu Jurečkovi, jenž má na kontě zatím pět branek. V pořadí slávistických střelců je až pátý, ale trefy někdejší hvězdy Slovácka jsou nesmírně důležité. Všechny góly dal do 30. minuty utkání. „Je to momentálně rozdílový hráč," chválí v pořadu Přímák na Sport.cz Jurečku trenér František Straka. „Cítí také ohromnou podporu od spoluhráčů. Takovou třeba Kuchta ve Spartě nemá," dodává Jan Malý, šéf fotbalové sekce Práva a Sport.cz.

Rozdílový hráč fotbalové Slavie - momentálně Václav Jurečka. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Fanoušci možná čekali od Jurečky po příchodu ze Slovácka víc. Teď se zdá, že se konečně dočkali toho, že je forvard ve formě. „Má na to rozhodovat utkání, má skvělý výběr místa, v tom je výjimečný. Má vrozený instinkt střelce, to se nedá naučit," chrlí ze sebe superlativy na adresu Jurečky Straka. „Fajn je i pro trenéra Trpišovského, že má v sestavě borce, co je schopný do dvacáté minuty rozhodnout," dodává.

Novinář Malý tvrdí, že Jurečkovi pomohla i velká konkurence ve Slavii. „Každý hráč musí bojovat o svůj flek. musí jít pořád na maximum. Jurečka je povoláním klasický útočník, teď ale hraje z křídla, musí se přizpůsobit," všímá si.

Góly Václava Jurečky do 30. minuty utkání
4. minuta proti Mladé Boleslavi
5. minuta proti Spartě
12. minuta proti Jablonci
19. minuta proti Pardubicím
30. minuta proti Bohemians

Strakovi současný kanonýr Slavie tak trochu připomíná letenské spoluhráče z doby, kdy sám hrál. „Tam byly situace, že hráči vědí, že když do vápna dají balon, tak tam útočník bude a je schopný proměnit šanci. My jsme měli v útoku Standu Grigu, nebo tam pak byl Tomáš Skuhravý. A ve Slavii má teď takovou roli Jurečka. Je tam, kde má být," konstatuje bývalý československý reprezentant.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Jan Kuchta.

Teď už ale dlouho na vše pohlíží v roli fotbalového experta a hlavně trenéra. Jak se dá fotbalista v takové fazoně ubránit? „Můžeš pokyny dát těm, co Jurečku brání. Ale on je myšlenkou jinde, před tebou. Je výborný," přiznává sparťanský srdcař, který ale během trenérské kariéry působil v obou pražských „S".

Malý se v této souvislosti pouští do srovnání Jurečky se sparťanským ofenzivním klenotem Janem Kuchtou. Ten se zatím v rudém dresu gólově neprosazuje tak, jak se čekalo, i když na hrotu naběhá spoustu kilometrů a poutá pozornost obránců. „Jurečka má podporu spoluhráčů, když to porovnám s Kuchtou, tak ten takový servis nemá."

Reklama