Hlavní obsah

Kanga oplácí Rosickému výrok o debilovi: Jako manažer jsi fakt špatný

Dal si na čas, ale reakce nakonec přišla. Bývalý kontroverzní fotbalista Sparty Guélor Kanga se ohradil proti ostrým slovům letenského sportovního ředitele Tomáše Rosického, která pronesl na konci března na adresu šikovného záložníka při setkání s fanoušky. A ani Afričan si ve své reakci nebral zrovna servítky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Guélor Kanga ještě v dresu Sparty Praha.

Článek

Rosický tehdy o Kangovi promluvil při neformální diskuzi, která nebyla určená pro mediální výstupy, nicméně jeho slova se dostala ven a jejich autentičnost i sama Sparta potvrdila.

Odpovídal na dotaz jednoho z fanoušků o tom, zda Spartě a její hře oproti nedávné minulosti nechybí hráči z Afriky. V této souvislosti pak přišla řeč na svérázného kverulanta.

„Jestli je Kanga černej, nebo bílej, je mi jedno, hlavní je, že to byl strašnej debil," popsal osobnost 31letého hráče Rosický.

Pravdou je, že Kangu obestírají bizarní informace týkající se jeho samotné identity. I na úrovni Konfederace afrického fotbalu CAF se vážně řešilo, zda odpovídá jeho národnost či místo a datum narození. Reprezentoval sice Gabon, nicméně se ozvala Demokratická republika Kongo, že Kanga je ve skutečnosti jejím občanem, který se jmenuje jinak a reálně je o pět let starší.

Rosický má mít ve Spartě svou židli, ale ne tu, kterou má teď, říká Josef Csaplár v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Nyní se znovu připomněl českým fanouškům reakcí na Rosického výroky.

„Tomáš Rosický ví, že na hřišti nechám vždy sto procent, s tím fanoušci mohou jen souhlasit," rozepsal se Kanga na svém twitterovém účtu.

„Co jsem Spartu opustil, tak klub nezískal žádnou trofej. Tu poslední vybojoval ještě se mnou," vyzdvihoval svůj podíl na triumfu Letenských v MOL Cupu 2020.

„Byl jsi (Rosický, pozn aut.) dobrým fotbalistou. Ale jsi velmi špatným manažerem," vyřkl svůj ortel nad legendou českého fotbalu a vysokým funkcionářem Sparty.

Reklama

Související témata: