Hlavní obsah

Karviná v derby šokovala. Tohle nemůžeme jen tak přejít, soptil trenér Baníku

Tři střely, tři góly = tři body. Odepisovaná Karviná šokovala Ostravu. Na branku Jana Laštůvky vyslala v utkání 26. kola pouhé tři střely, pokaždé se ale míč zatřepetal v síti. Ve 27. minutě svítilo na světelné tabuli skóre 0:3 pro hosty a sedm tisíc ostravských příznivců křičelo: My chceme Baník! Dočkali se pouze třináctého gólu Ladislava Almásiho v sezoně, jenž ale znamenal jen korekci porážky na 1:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Ondřej Smetana.

Článek
Fotogalerie

„Nemůžu říct nic jiného, než že jsme v prvním poločase nehráli na výsledek, ale šli si jen zahrát fotbal. Naprosto jsme upustili od defenzivy, díky které jsme v tabulce tam, kde jsme. Měli jsme to jít dobouchat, počkat si, nedat jim doma žádný prostor ke vstřelení jedné branky, natož tří," zlobil se trenér Baníku Ondřej Smetana.

Baník na jaře podruhé propadl s týmem, který bojuje o udržení prvoligové příslušnosti. Po výbuchu s Teplicemi (2:4), přišel další propadák v derby s poslední Karvinou. „Tohle nemůžeme jen tak přejít. Každý zápas má dopad na kabinu a takový především. Musíme z toho vyvodit důsledky. Když jsme schopni na Slovácku dobře pracovat a neinkasovat, tak to musíme zvládnout i doma proti Karviné," pěnil Smetana.

Úvod derby žádné překvapení nenaznačoval. Baník měl tlak, několik rohů, žádnou nebezpečnou akci ale nevytvořil. To hosté udeřili hned z první příležitosti. V 10. minutě přišel o míč Kontcevoj a Zorvan obstřelil Laštůvku. „Věděli jsme, že Baník má velmi silné začátky. Tam jsme to potřebovali ustát. Když jsme dali první gól, tak to z nás spadlo," vykládal útočník Karviné Antonín Svoboda, který měl kopačky ve druhém i třetím gólu svého týmu.

Právě po přiťuknutí Svobody se přes nedůrazného Fleišmana dostal k míči Durosinmi a podruhé překonal bezmocného Laštůvku. Půlhodinu hrůzy z pohledu Baníku dokonal Bartošák, jenž využil přečíslení po autovém vhazování, které umně za ostravskou obranu prodloužil znovu Svoboda.

„Dokázali jsme v prvním poločase využívat toho, že naši dva hrotoví hráči tlačili na obranu, chodili do soubojů a sbírali vypadlé balony. Povedlo se nám to třikrát za sebou. Nevzpomínám si, kdy jsme naposledy dali tři góly," usmíval se trenér Karviné Bohumil Páník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Bohumil Páník.

Jeho tým stáhl manko na předposlední Pardubice na sedm bodů. „Byli jsme pod velkým tlakem nepříznivých výsledků a nebylo snadné hráče v poločase držet v klidu. Ale odhodlání to zvládnout bylo v kabině hmatatelné. Věděli jsme, že když nedostaneme hned po přestávce gól, tak že to už dohrajeme. Jsou to ale zase jen tři dílčí body, na které potřebujeme po reprezentační přestávce navázat, abychom soupeře nad námi dostali pod tlak," dodal karvinský trenér.

Reklama

Související témata: