Hlavní obsah

Plzeň utekla Slavii o další bod. Baník dostal v derby nařezáno, Slovácko slaví ve Vršovicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Zlína vyhráli v sobotním utkání 26. kola Fortuna ligy doma nad Pardubicemi vysoko 4:1. Před vlastním publikem naopak neuspěli hráči Bohemians. Klokani sice vedli po proměněné penaltě Puškáčem 1:0 nad Slováckem, ale nakonec prohráli 1:2. Baník Ostrava podlehl nečekaně v dreby Karviné 1:3, vítězný tým se dočkal druhé výhry v sezoně. Sobotní program uzavřel bezbrankový duel Jablonec - Plzeň. Západočeši vedou tabulku o čtyři body před Slavií, ta má však nedělní utkání s Českými Budějovicemi k dobru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva David Houska z Jablonce a Jean-David Beauguel z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Klokani vstoupili do duelu se Slováckem lépe, když vedli po gólu Davida Puškáče z penalty, ještě v prvním poločase srovnal Ondřej Šašinka a po změně stran otočil skóre Lukáš Sadílek.

Tým z Uherského Hradiště neprohrál v nejvyšší soutěži popáté za sebou a na čtvrté příčce neúplné tabulky vystřídal Ostravu, která doma překvapivě podlehla poslední Karviné 1:3. Naopak "Klokani" páté kolo v řadě nevyhráli a zůstali dvanáctí.

Baník šel do derby s Karvinou jako velký favorit. Poslední tým tabulky slezského rivala porazil v nejvyšší soutěži totiž do soboty pouze jednou - před třemi lety doma 2:0. Tentokrát měla ovšem Karviná jasně navrch, když už během první půle třikrát gólově udeřila. Baník stihl po pauze pouze korigovat Almásim.

Zlín si doma poradil s předposledními Pardubicemi. Ševci sice ve třech vzájemných ligových zápasech nezvítězili a nedali gól, ale v sobotu měli utkání pod kontrolou. V 16. minutě vedli 2:0, a i když krátce před pauzou Východočeši korigovali, tři body si po výhře 4:1 připsal Zlín. Dvěma trefami se blýskl Vukadin Vukadinovič.

Plzeň šla do duelu v Jablonci s náskokem tří bodů na druhou Slavii a v případě vítězství se mohla týmu z Edenu pořádně utrhnout. Viktorii se to však nepovedlo, protože se nedokázala gólově prosadit. Po remíze 0:0 vede Plzeň tabulku o čtyři body, sešívaní však mohou v neděli manko snížit, pokud porazí v Edenu České Budějovice.

Program 26. ligového kola:
Sobota
Bohemians - Slovácko 1:2
Branky: 9. Puškáč z pen. - 34. Šašinka., 65. Sadílek.
Zlín - Pardubice 4:1
Branky: 13. a 75. Vukadinovič, 16. Janetzký, 85. Dramé - 41. Rezek.
Ostrava - Karviná 1:3
Branky: 66. Almási - 10. Zorvan, 13. Durosinmi, 27. Bartošák.
Jablonec - Plzeň 0:0
Neděle
15:00 Mladá Boleslav - Sparta
15:00 Teplice - Hradec Králové
15:00 Olomouc - Liberec
18:00 Slavia - České Budějovice

Reklama

Související témata: