Hlavní obsah

Karviná v sobotu s Pardubicemi hrát nebude. Hřiště je podmáčené a hrozilo by zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Celý týden se v Karviné pokoušeli vyhrát bitvu nad sněhem a nachystat hřiště k sobotnímu utkání proti Pardubicím. Do úklidu se zapojili i hráči ligového týmu. A výsledek? Zástupce Ligové fotbalové asociace (LFA) v pátek odpoledne rozhodl, že v sobotu se v Karviné liga hrát nebude. Náhradní termín utkání zatím nebyl určen a bude o něm rozhodnuto v nejbližších dnech.

Foto: www.mfkkarviná.cz

Pokusy o nachystání hřiště na utkání proti Pardubicím byly marné.

Článek

„Utkání 18. kola FORTUNA:LIGY mezi Karvinou a Pardubicemi, které se mělo podle rozpisu odehrát v sobotu od 15:00, muselo být odloženo. Důvodem je stav hrací plochy, která je vlivem počasí z posledních dní extrémně podmáčená, a delegovaná osoba vyslaná Ligovou fotbalovou asociací po kontrole konstatovala, že hřiště není způsobilé pro ligový zápas,“ stojí v prohlášení Ligové fotbalové asociace.

Náročná akce, na jejímž konci měl být sobotní ligový duel 18. kola proti Pardubicím, začala v úterý ráno, kdy na hřišti leželo více než třicet centimetrů sněhu, který navíc ve Slezsku padal téměř nepřetržitě v různé intenzitě až do čtvrtečního poledne.

Do úklidu se zapojili hráči ligového týmu, dorostenci i dobrovolníci z řad fanoušků. Vyhřívání trávníku jelo od pondělí na plné obrátky, stav hrací plochy přesto fotbal hrát nedovolí. „Po kontrole hrací plochy delegovanou osobou LFA byla hrací plocha uznána za nezpůsobilou. Hrozilo riziko zranění hráčů a samozřejmě nenávratné poškození trávníku,“ konstatoval technický ředitel MFK Karviná Marian Górniok.

„Domácí tým vzhledem k situaci už s denním předstihem požádal LFA o vyslání delegované osoby. Ta na místě zhodnotila, že hřiště je příliš podmáčené a s ohledem na další vývoj počasí není možné, aby se hrací plocha do sobotních 15 hodin zlepšila natolik, aby bylo možné utkání odehrát. Proto LFA přistoupila k odložení zápasu,“ stojí v rozhodnutí Asociace.

Speciální trénink s lopatami a dalšími prostředky na úklid sněhu v týdnu absolvovalo i prvoligové áčko Karviné. „Není jednoduché se připravovat v takových podmínkách. Tento týden jsme jednou trénovali i v hale a jinak na umělce – prostě v rámci možností,“ uvedl trenér Karviné Juraj Jarábek, jehož tým kvůli sněhu nebude hrát druhé utkání v řadě.

Foto: www.mfkkarvina.cz

Karvinští hráči (zleva) Jakub Lapeš, Dávid Krčík a Jiří Bederka při úklidu hřiště.

Karvinští minulý víkend vyrazili k utkání do Mladé Boleslavi, na místě se ale dozvěděli, že se utkání kvůli sněhu odkládá (na středu 13. prosince). „Nabouralo nám to plány, cestovali jsme tam, připravovali se na soupeře, ale bohužel počasí bylo proti. Na druhou stranu bylo opravdu rozumné nehrát. Když jsme se dozvěděli, že se zápas neodehraje, tak kluci absolvovali padesátiminutový náročný běžecký trénink, šlo se na oběd a odcestovali jsme domů,“ přiblížil Jarábek.

Přípravu na Mladou Boleslav si karvinský trenér mohl uschovat do šuplíku a od pondělí tým začal chystat na extrémně důležitý zápas týmů ze dna tabulky. Třináctá Karviná i čtrnácté Pardubice mají shodně třináct bodů, Východočeši mají ale o odehrané utkání z minulé neděle proti Spartě (1:2) více. Na záchranářský souboj ale tuto sobotu nedojde a hrát se bude až v roce 2024.

Související témata:
  1 : 2 Zlín - Bohemians 1 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  4 : 0 Pardubice - Karviná 4 : 0 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  2 : 2 Č. Budějovice - Jablonec 2 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 dohráno
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.