Hlavní obsah

Karvinou bude ze dna tahat Páník. Jsem na to připravený, hlásí zkušený trenér

Jiří TomaškovičSport.czPrávo
Aktualizováno

Fotbalisty Karviné přebírá Bohumil Páník. U týmu nahradí ve středu odvolaného Jozefa Webera. Karviná v této sezoně ještě nedokázala zvítězit a v tabulce Fortuna ligy je poslední. Páník naposledy trénoval Zlín, kde skončil v květnu. „Za tu dobu jsem měl čas si všechno vyhodnotit, sledovat zápasy u nás či v zahraničí a vyčistit si hlavu. Věřím, že jsem se svým asistentem Honzou Sombergem připravený po všech stránkách na situaci, ve které nyní jsme,“ uvedl 64letý trenér.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohumil Páník usedne na lavičku fotbalistů Karviné

Článek

V Karviné se bude pokoušet ukočírovat národnostně různorodý tým, což se jeho předchůdci úplně nepovedlo. „Není to nic proti cizincům, ale je problém mít v týmu sedm národností. Navíc, když třeba pět cizinců sedí na střídačce," říkal po odvolání Weber.

Bývalý trenér Baníku, Olomouce a Zlína Páník se na práci s různorodým týmem naopak těší. „To mám rád, taková práce mě baví," řekl na úvod svého angažmá Páník. Start bude mít pikantní. Po reprezentační přestávce jede Karviná do Olomouce, o týden později doma přivítá Baník.

„Trenér Páník zná zdejší prostředí, umí pracovat s cizinci a věříme, že to bude ten správný impulz, který teď mužstvo potřebuje. Doufáme, že co nejdříve vytáhne tým z posledního místa, zkušenosti s krizovými situacemi má. Za celý klub mu přeji hodně štěstí a úspěchů v novém angažmá, ať se mu v Karviné líbí," uvedl sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk k příchodu trenéra, který v tuzemské nejvyšší soutěži odkoučoval 203 zápasů.

Reklama

Související témata: