Hlavní obsah

Karvinou podruhé zasáhl covid. Budou se znovu odkládat zápasy?

Karviná

Nemoc covid-19 nabírá v Česku na síle. Nejvíce aktuálně trápí lidi v Moravskoslezském kraji a znovu útočí i na prvoligové týmy. Prvním, koho v nové sezoně nákaza zasáhla, je MFK Karviná. Poslednímu týmu tabulky v nedělním utkání v Olomouci scházel nový trenér Bohumil Páník i jeho asistent Jan Somberg. K utkání neodcestovali ani někteří hráči.

Foto: twitter:@footballzlin, Twitter

Trenér fotbalistů Karviné Bohumil Páník - archivní foto

Článek

„Z různých důvodů chybí celá řada hráčů, proto s týmem odcestoval i dorostenec Durosinmi," uvedl klub na svých sociálních sítích.

Karvinští na hřišti Sigmy prohráli 0:2 a se čtyřmi body zůstávají jediným týmem bez vítězství na posledním místě tabulky. „Ráno mezi devátou a desátou jsem se dozvěděl, že trenér nemůže na utkání jet. Byla to komplikace, ale intenzivně jsme spolu v průběhu zápasu komunikovali. I o poločase," říkal po porážce 0:2 karvinský sportovní manažer Lubomír Vlk, jenž za nemocného Páníka v Olomouci zaskočil.

V sobotu 23. října má Karviná ve slezském derby hostit ostravský Baník. Přestože fandové na sociálních sítích sdílejí obavy, zda se vůbec bude hrát, domácí klub předprodej vstupenek odstartoval. „V úterý tým podstoupil testy a nyní čekáme na výsledky," uvedl mluvčí klubu Adam Januszek.

Karvinou zasáhla nákaza covidem už v červenci loňského roku. Z klubu tehdy uniklo, že nákazu mohl do A týmu přinést jiný pracovník klubu. Tým musel kvůli několika nakaženým hráčům a členům realizačního týmu do dvoutýdenní karantény a Ligová fotbalová asociace (LFA) tehdy odložila několik utkání.

Covid potrápil nedávno i rezervní tým MFK Karviné. V karanténě skončilo před dvěma týdny čtrnáct hráčů, z toho pět očkovaných. Divizní celek musel v září jedno utkání kvůli nemocným hráčům odložit, v dalším vypomáhali dorostenci a hráči prvního týmu Sinjavskij a Jurásek.

Reklama

Související témata: