Hlavní obsah

Karvinský Janečka nejprve porazil průjem a pak i Jihlavu

Karviná

Možná nejtěžší utkání v kariéře odehrál proti Jihlavě karvinský záložník Marek Janečka. Zatímco spoluhráči si užívali nejvyšší výhru v sezóně, slovenský fotbalista trpěl. Do utkání nastupoval ve zdravotní nepohodě, přesto přispěl k vítězství 3:0 gólem a asistencí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Marek Janečka z Karviné se raduje z gólu.

Článek

Úvodní trefu zápasu obstaral Budínský, v dalších dvou měl své nohy právě Janečka. Při druhé brance v Hanušově síti byl po rohu ve vápně nejdůraznější, při třetí našel volného Puchela. Ještě pár hodin před utkáním byl přitom zralý maximálně na postel. „V pátek večer po tréninku mě začala bolet hlava a cítil jsem, že na mě něco jde," popisoval 33letý Janečka. Okolo desáté večer se k bolestem hlavy přidaly střevní problémy a zvracení. „Trvalo to až do půl třetí, usnout se mi ale podařilo až o hodinu později," líčil Janečka.

Dopoledne před zápasem 6. kola zamířil k lékaři, který se mu snažil do těla nahnat trochu ztracených sil infúzemi. „Cítil jsem, že je to lepší a když mi kouč tři hodiny před výkopem poslal proběhnout se, věděl jsem, že do zápasu chci," říkal fotbalista, který v této sezóně nevynechal ještě ani minutu hry a patří ke klíčovým mužům v sestavě ligového nováčka.

„V půl třetí odpoledne ale v sestavě ještě nebyl," přiznal po utkání trenér Karviné Jozef Weber, který si ale bez něj základní jedenáctku neumí představit. „Je pro mě opravdu milým překvapením. Ve druhé lize v zápasech, kdy měl dominovat, tak viditelný nebyl. Ale my jsme věděli, jak hrál v Trnavě. Má neskutečný pohybový rádius a na hřišti je téměř všude a u všeho. Nerad chválím hráče, protože jeden týden ho pochválíte a další týden zklame, ale u Marka to udělám rád. Za to, jakým výkonem se prezentoval po průjmové noci, to klobouk dolů," chválil Janečku Weber.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články