Hlavní obsah

Karvinští odolávali půlhodinku, pak je přistřihl Krejčí. Nádherný gól, ocenil Jarábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předpoklady se v souboji ligového nováčka bojujícího o udržení se v soutěži a ligového mistra naplnily bezezbytku. Sparta v Karviné dokázala trestat i drobná zaváhání domácí defenzivy a jarní část Fortuna ligy zahájila vítězstvím 3:0. Všechny tři góly Pražanů nachystal Veljko Birmančevič, který nahrál Krejčímu, Karabcovi i Kuchtovi.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Martin Regáli z Karviné (vlevo) a Angelo Preciado ze Sparty

Článek

„K tomu se na něj mohl klidně ještě pískat pokutový kop v prvním poločase (srbský záložník šel k zemi po souboji se stoperem Krčíkem – pozn. aut.). Je pro nás obrovsky důležitý, jeho výkony jsou na vysoké úrovni,“ poukázal trenér Sparty Brian Priske, který byl spokojen nejen s výsledkem, ale i s výkonem ve vstupním utkání jara. „Klidně jsme mohli zvítězit i vyšším rozdílem, protože jsme si vytvořili slušný počet brankových příležitostí. Určitě na více než na tři góly,“ hodnotil.

Cesta Pražanů za sedmnáctým vítězstvím v sezoně nebyla ale úplně pohodová. Záložník Amar Memič se ve 22. minutě hnal po rohu hostí sám na brankáře Petera Vindahla, nedokázal ale vůbec zakončit a těsně mimo skončila i následná střela zimní posily Slezanů Martina Regáliho. „Naštěstí to byla snad jediná šance domácích. A nutno říct, že jsme jim ji darovali. Jinak jsme měli zápas plně pod kontrolou, drželi jsme soupeře většinu zápasu daleko od naší branky,“ líčil Priske.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Sparty Brian Priske mohl být s výkonem svých svěřenců v Karviné spokojený

Karvinští odolávali půlhodinku. Poté se nůžkami trefil Ladislav Krejčí a před domácími vyvstal takřka neřešitelný úkol, protože ještě utkání, v němž inkasovali jako první, nedokázali zvrátit.

„Musím být opatrný na to, co říkám, protože on se na tu tiskovku určitě podívá,“ usmíval se dánský trenér Sparty. „Ale byl to opravdu úžasný gól, vůbec nechápu, jak tam tu nohu dostal. Ten gól byl krásný a pro nás i nesmírně důležitý, protože nám hodně pomohl k tomu, abychom vyhráli,“ vykládal Priske.

Zatímco trenérský tým Sparty nechal obě zimní posily Nora Markuse Solbakkena a Albánce Indrita Tuciho v úvodu na lavičce, trenér Juraj Jarábek jedinou novou tvář v týmu – Slováka Martina Regáliho – vyslal do boje proti mistrovi v základní jedenáctce.

„Měl to těžké, je to především ofenzivní hráč a proti Spartě se moc k útočení nedostal. Mohl dát gól po Memičově velké šanci, to se asi dalo uklidit do brány, a je škoda, že se míč vykutálel mimo. Ale hrál ostrý zápas po půl roce, myslím, že nám ještě pomůže,“ pochválil Regáliho karvinský trenér.

A přes porážku 0:3 nekáral ani ostatní. „Věděli jsme, s kým budeme mít co do činění. Sparta je top tým Evropy a zasloužila si výhru. Přejeme jim v zápase Evropské ligy v Turecku hodně štěstí a těšíme se na krásný souboj o titul se Slavií,“ pousmál se Jarábek.

Mrzely ho snad jedině dva nepotrestané brejky v úvodu zápasu. „To by nám určitě do dalších minut pomohlo. Ale to je fotbal. Nedali jsme a pak jsme dostali gól, který byl excelentní. Všichni, kdo jsme fotbal hráli, víme, že není jednoduché se takto trefit. Nádherný gól, který může kandidovat na gól roku,“ pousmál se Jarábek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články