Hlavní obsah

Kat Zlína Birmančevič: Jsem bojovník, necítím bolest. Příště dám možná tři góly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý poločas výročního zápasu se Zlínem (2:0) už za moc nestál. Fotbalisté Sparty nicméně mohli zůstat v klidu. Díky dvěma trefám Veljka Birmančeviče zvládli ošidný návrat na ligovou scénu a v čele tabulky uhájili po úplném 16. kole dvoubodový náskok před Slavií. „Důležité vítězství po reprezentační pauze,“ cení si srbský muž zápasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Veljko Birmančevič ze Sparty Praha střílí první gól během utkání proti Zlínu.

Článek

Záda jeho dresu aktuálně zdobí zlaté číslo, které nosí hráč s nejvyšším počtem gólových přihrávek za poslední období. Král asistencí však byl tentokrát střelcem. Již podruhé dal v české lize dva góly během jednoho zápasu, poprvé proti Slovácku. Hattrick však zatím letní posile z Toulouse uniká.

„Ani jsem na něj moc nemyslel. Spíš na výhru, protože po pauze bylo potřeba se zase dostat do rytmu, udržet si první místo. Vždycky do toho jdu naplno. Snažím se nepolevovat. Jsem spokojený, protože jsem dal dva góly a příště dám možná tři,“ líčí Veljko Birmančevič.

Během prvního poločasu měl přitom dvakrát zdravotní problémy. O střídání si ovšem neřekl.

„Moje mentalita je možná trochu jiná. Necítím bolest, jsem válečník. Chci hrát pokaždé a nikdy se nechci vzdávat. Takže mě ani nenapadlo, že bych mohl být střídaný,“ ujišťuje muž večera.

Největších ovací se ovšem dočkal Ladislav Krejčí. Když nastoupil v 62. minutě, vrátil se po zranění a sedmi vynechaných utkáních.

„Strašně fanouškům za potlesk děkuju, moc hezké. Užil jsem si ho, vztah mezi mnou a klubem je něco víc…“ těší kapitána v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Rychlý gól nám pomohl. Zápasy po reprezentační pauze nejsou nikdy jednoduché, ať je jakýkoliv soupeř. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Doufám, že se před ještě důležitějšími zápasy zlepšíme,“ přeje si Krejčí s poukazem na čtvrteční pohárový duel s Betisem Sevilla.

Mužstvo napsalo tříbodovou tečku za oslavami 130. výročí založení klubu.

„Ať je výher co nejvíc. Ať je Sparta nadále železná a vítězná, ať si fanoušci a my nadále předáváme emoce,“ vinšuje kapitán.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.