Hlavní obsah

Kdyby Hroššo zůstal stát, byl bych za osla, řekl Baroš po penaltovém dloubáku

Ostrava

Šest gólů, dvě proměněné penalty a místy na deštěm smáčených ostravských Bazalech i poměrně slušný fotbal. Přesto odcházeli po devadesáti minutách jeho aktéři ze hřiště rozladění. Spokojenější mohli být díky získanému bodu na hřišti soupeře hráči Liberce, leč nebyli. Osmý zápas bez vítězství jim v boji o záchranu vrásek neubral.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Liberecký záložník Michal Obročník (druhý zprava) stíhá ostravsklého útočníka Milana Baroše. Vlevo je středopolař Slovanu Isaac Sackey.

Článek

„Nedokážu říct, zda jsem spokojený, pokud ten bod bude stačit k záchraně, určitě si na něj vzpomenu a pak s ním spokojený budu," svěřoval se po obnovené premiéře na lavičce trenér Slovanu David Vavruška.

Předposlední Liberec chtěl totiž v Ostravě vytěžit tři body. „Vedli jsme na začátku druhého poločasu, ale pak jsme přestali hrát. Jako bychom se báli, že zvítězíme, což se nám v poslední době tedy moc nedaří," popisoval autor vedoucí branky Liberce ze 49. minuty Josef Šural. „Bod je pro nás málo. Obzvláště z Ostravy, kde jsme je mohli získat určitě snadněji, než příští týden v Plzni," dodal liberecký útočník.

Plzeň nevyhrála osmý zápas v řadě, Baník na tom ale v této statistice není o moc lépe. Sobotní remíza byla už třetí na jaře. Na výhru už čeká Ostrava sedm utkání. „Po vstřeleném gólu zalezeme a chceme bránit místo toho, abychom se pokusili dát další góly. Kdybychom dokázali dát na dva nula, myslím, že bychom je tím dorazili. Je to obrovská škoda," lamentoval ostravský Milan Baroš.

Frňka: Jako bychom měli blikanec v hlavě

Sám měl několik velmi dobrých šancí vstřelit čtvrtý gól, prosadil se ale jen ze značky pokutového kopu. I když povedeným dloubákem. „Už na tréninku jsem říkal, že to tak kopnu. Kdyby Hroššo zůstal stát, byl bych za osla. Jsem rád, že skočil," líčil Baroš.

Pokutový kop se kopal i na druhé straně hřiště, ze standartních situací padlo pět gólů ze šesti. „Dneska to bylo hlavně o standardkách, které jsme ale nezvládali správně bránit," upozorňoval domácí trenér Petr Frňka, který jen kroutil hlavou i nad výpadkem po vedoucí brance a po nástupu do druhého poločasu. „To je neakceptovatelné. Jako bychom měli blikanec v hlavě. Probudíme se, až když je pohroma na dohled," káral Baníkovce Frňka.

Malá oslava se v kabině Baníku díky premiérovému ligovému gólu Martina Kouřila z přímého kopu přece jen konat může. „Pár už jsem takových gólů dal. Byl jsem určený, věřil jsem si," popisoval svou ránu přes zeď přímo pod horní tyč ostravský stoper. „Ale není výhra, tak není co slavit," dodal.

Reklama