Hlavní obsah

Když nemáte body, jste na hraně, ale já neodejdu, nevzdává se Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

O co nadějněji minulý týden začal, o to zklamaněji ho uzavřel. Kouč Jablonce Petr Rada věřil po výhře na Bohemians v nadechnutí svého týmu, jenže místo něj přišel ve čtvrtek konec v pohárové Evropě v Kluži. V neděli následován trpkou domácí prohrou 0:2 s předposledními Teplicemi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada.

Článek

Ambiciózní Jablonec se dál s pouhými šestnácti body krčí na třinácté pozici. Necítí se Rada coby kouč již v ohrožení?

„Když nemáte body, jste ve fotbale vždy na hraně, ale já neodejdu, budu bojovat do poslední chvíle. Nevzdám to! A jsem už natolik starej, že jestli se něco stane, jde to mimo mě. Ve fotbale je to běžný," řekl jablonecký kouč, který na Střelnici působí čtvrtým rokem a dvakrát s ním skončil třetí a dvakrát čtvrtý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada.

Tahle sezona je však z ligového pohledu zatím propadákem. „Mít teď šestnáct bodů je už hraniční. V devíti hráčích vybojujeme tři body na Bohemce a pak je tady s Teplicemi odevzdáme. A tři plusové body jsou k ničemu. Možná by bylo lepší, kdybychom tam prohráli a vyhráli doma před vlastními fanoušky. Nechápu to, nechápu," kroutil hlavou Rada.

V minulé sezoně zelenobílí na svém stadionu ztratili pouhých 10 bodů se skóre 34:16. Doma byli po Slavii nejlepším týmem z celé ligy. Letošní bilance? Na Střelnici už prohospodařili bodů 17, skóre 8:10. Výhry tam zatím slavili dvě.

Naposledy před tisícovkou vlastních fandů padl Jablonec s Teplicemi. Tentokrát nemohl ani žehrat na svou tradiční podzimní slabinu v podobě neproměňování šancí, neboť se skláři se do střeleckých pozic už ani nedostával.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Čvančara z Jablonce po obdržení červené karty.

„V prvním poločase jsme měli platonickou převahu, možná jsme víc drželi míč, ale bez šance. Po přestávce jsme nasadili druhého ofenzivního hráče a mysleli si, že to bude směrem dopředu trochu živější, ale druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako ten první. Žádnou vyloženou šanci jsme neměli. Možná náznaky, optickou převahu, ale směrem do soupeřovy šestnáctky jsme nebezpeční nebyli. Jejich tři obránci to uskákali a ubojovali. Po dlouhé době jsme moc šancí neměli," zhodnotil Rada, jemuž chyběli tři krajní záložníci. Pleštil se sbírá po zápalu plic, Malínský s Pilařem pykali za žluté karty. Jablonecký zmar pak v závěru podtrhl Čvančara, který dostal červenou kartu. „Jsem zklamaný, jak tento týden dopadl," uzavřel Rada.

Reklama

Související témata: