Hlavní obsah

Klíčová standardka v bitvě o titul? Expert vytipoval skutečné mistry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jednou z klíčových postav vydařeného plzeňského podzimu. Do nominace fotbalové reprezentace pro klíčový kvalifikační zápas v Albánii se znovu nedostal, nicméně formu má výtečnou. Záložník Lukáš Kalvach ji potvrdil také v ligovém šlágru na Spartě. „Má výbornou střelu i kopací techniku,“ oceňuje fotbalový expert Jan Rajnoch ve studiu Přímák na Sport.cz.

Lukáš Kalvach jako mistr v zahrávání standardních situací. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Znovu zaválel. Lukáš Kalvach z rohového kopu nahrál na gól Durosinmiho, v posledních sekundách pak mohl na Letné sám skórovat a vyrovnat. Jeho ránu mířící do branky však na čáře zázračně vyhlavičkoval stoper Vitík.

Záložník Viktorie je nedílnou součástí základní sestavy, v sezoně si připsal celkem tři branky a šest asistencí. Trenér Miroslav Koubek ho nabádá, aby se tlačil do zakončení. A výsledky jsou znát.

„Tak se pozná úspěšný trenér, že rozvíjí potenciál hráče. Nic proti Michalu Bílkovi, ale pod ním hráli Pavel Bucha a Lukáš Kalvach dva roky vedle sebe na nižších pozicích. Bucha se teď posunul výš a Kalvach je v daném prostoru sám. Evidentně se mu tak hraje líp,“ všímá si Jan Rajnoch.

Vitík se tam neuvěřitelně objevil a z brankové čáry vyhlavičkoval, chválí všichni gólmanskou výpomoc sparťanského stoperaVideo: Sport.cz

„Bucha se tak může více dostávat do šancí. Kalvach má výbornou střelu před vápnem a trenér Koubek ho k tomu nabádá. Našel jim prostě přesně pozice, ve kterých se cítí velmi dobře,“ kvituje expert.

Ve studiu se řešila modelová situace. Hraje se klíčový zápas o titul, v 90. minutě je stav 1:1, potřebujete vyhrát a kope se standardní situace. Koho si v takovou chvíli vybrat jako nejlepšího exekutora z celé ligy…?

„Musí se rozlišit, jestli se kope zprava, nebo zleva. Jestli do brány, nebo od brány. Určitě bych si ovšem vybral Lukáše Kalvacha a k němu Honzu Kovaříka,“ doporučuje Rajnoch nejen záložníka Viktorie, ale také konkurenta z Bohemians.

Reklama