Hlavní obsah

Sparta - Bohemians 1:1Klokani na Letné vyválčili bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hronek 0 : 1
53. Čvančara 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty v pátém kole první ligy v pražském derby s Bohemians 1905 remizovali 1:1. Hosté skórovali jako první zásluhou Petra Hronka, po změně stran vyrovnal Tomáš Čvančara. Oba týmy bodovaly ve čtvrtém z pěti utkání sezony nejvyšší soutěže, Letenští však po třech kolech nevyhráli a neúplnou tabulku vedou před mistrovskou Plzní jen díky lepšímu skóre.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Hronek z bohemians se raduje ze své trefy na Letné.

Článek
Fotogalerie

Kapitán Bohemians Jindřišek jako 12. hráč v historii samostatné nejvyšší soutěže nastoupil do 400. zápasu. Na utkání dorazila nejvyšší návštěva dosavadního průběhu prvoligové sezony - 17.305 diváků.

"Klokani" začali na Letné výborně a v 10. minutě se ujali vedení. Puškáč nahrál Hronkovi, jenž s pomocí teče domácího kapitána Pavelky překonal gólmana Holce. Devětadvacetiletý ofenzivní hráč zaznamenal druhou branku v tomto ligovém ročníku.

V 27. minutě Holec vychytal Berana a Kovařík z dorážky napálil břevno. Na opačné straně v závěru úvodního dějství Daněk po Čvančarově přiťuknutí trefil tyč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians se radují z branky během utkání na Spartě.

Letenští začali druhý poločas náporem a v 53. minutě srovnali. Daňkovu střelu ještě hostující obrana zblokovala, Čvančara se však nemýlil a vstřelil gól ve třetím kole po sobě.

Vedení na stranu "zelenobílých" mohl vrátit Puškáč, jenže v dobré pozici ve vápně zamířil mimo. Poté zahrozila Sparta, střídající Juliš se vložil do rány Höjera, ale přestřelil. V 79. minutě zachránil Vršovické stoper Křapka, který zasáhl místo Valeše při střele střídajícího Sáčka.

Sparta bodovala s Bohemians ve 29 z posledních 30 ligových duelů. Doma však nevyhrála třetí ze čtyř soutěžních zápasů v této sezoně a v součtu s minulým ročníkem pět z posledních šesti. "Klokani" venku v lize neprohráli pošesté v řadě.

Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)
Branky: 53. Čvančara - 10. Hronek. Rozhodčí: Orel - Kubr, Kříž - Franěk (video). ŽK: Sörensen - Hála. Diváci: 17.305.
Sparta: Holec - Mejdr, Sörensen, Zelený, Höjer - Pavelka, Sadílek (74. Sáček) - Daněk (83. Fortelný), Karabec (56. Juliš), Jankto (74. Minčev) - Čvančara. Trenér: Priske.
Bohemians: Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek, Beran (57. Mužík), Kovařík (70. Krch) - Hronek (81. Koubek), Jánoš (57. Petrák) - Puškáč (71. Hála). Trenér: Veselý.

Reklama