Hlavní obsah

Klokani sice 35 let dlouhé penaltové prokletí se Spartou zlomili, byli však zle biti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavia vyhrála v sobotu, Plzeň v neděli odpoledne. Letenští tak šli do derby na horké půdě v Ďolíčku s vědomím, že pokud má jejich naděje na titul žít dál, výhra je nutná. Fotbalisté Sparty nakonec v dramatickém pražském derby v 19. ligovém kole porazili Bohemians vysoko 6:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Matěj Kovář chytá penaltu Davida Puškáče z Bohemians během utkání 19. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Do konečného skóre se výrazně promítly pokutové kopy, které se na každé straně kopaly za nešikovné zahrání rukou. Klokani Vitíkův kiks v nastavení první půle za stavu 0:1 nepotrestali, Kovář nohou Puškáčovu penaltu vykopl. Hosté Dostálovu ruku ano, Krejčí mladší z pokutového kopu svou druhou brankou zvyšoval na 1:3.

Právě sparťanský kapitán pak stáhl Puškáče a teprve druhou penaltu klokani proměnili (na 2:4). Konkrétně svým druhým gólem v derby Aleš Čermák, odchovanec Sparty, který tak zrušil jedno 35 let dlouhé prokletí. Bohemka totiž naposledy dala Spartě gól z penalty 20. srpna 1988! Při porážce 2:4 v Ďolíčku byl úspěšným exekutorem Pavel Chaloupka.

„Kdyby domácí proměnili hned první penaltu, je otázka, jestli by byli po půli ještě odvážnější, nebo by Sparta musela dobývat,“ komentuje ve studiu O2 TV Sport jeden z klíčových okamžiků bývalý kanonýr Horst Siegl.

„Penaltu jsme dostali od soupeře jako dárek, ale nedokázali jsme ho využít,“ lituje trenér domácích Jaroslav Veselý.

Klokani zatím byli na jaře stoprocentní, první body ztratili po citelném výprasku. Po přestávce padlo celkem sedm gólů! „Soupeř byl prostě lepší, musíme porážku přijmout. Čtyřikrát jsme inkasovali ze standardky nebo po ní, dvakrát z brejků, celkem šestkrát, což je strašně moc. Nechali jsme se Spartou dotrhat,“ netají Veselý.

O pátý gól se postaral Kuchta, který si tak pátou trefu v ročníku připsal po dlouhém čekání od poloviny loňského října. „Prosadili se všichni naši útočníci, přitom nebyli v jednoduché situaci. Když domácí vyrovnali, ukázali jsme silný charakter. A musím pochválit asistenta Loučku, který pracuje na standardkách. Získali jsme hodně důležité tři body,“ cení si sparťanský trenér Brian Priske.

Reklama