Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Zmrzlý a Slavia? O posun do velkého klubu si řekl. A prosadí se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stalo se, co ve fotbalové Olomouci již delší dobu očekávali. Jedna z opor, levý obránce Ondřej Zmrzlý (24), který však může alternovat i na dalších postech, se upsal Slavii. Fanoušci nyní spekulují, zda se tam prosadí, zda si vybral správný klub. Stáli totiž o něj i na Letné a v Plzni. Ať už je to tak, či tak, jedno je jisté, přestup do Slavie si zasloužil. A předpoklady, aby se tam uplatnil, určitě má.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisty pražské Slavie posílil levý obránce Ondřej Zmrzlý

Článek

„Herně i kondičně je připraven udělat další krok v kariéře. Z mentálního hlediska ho prověří až samotná soutěž. Udělal však u nás obrovský kus práce, za poslední rok a půl se neskutečně zlepšil. Důrazně si řekl o další posun,“ řekl trenér Sigmy Václav Jílek na adresu borce, který na podzim v lize nevynechal ani minutu a ke třem trefám přidal pět asistencí.

Podobně kamaráda z rodných Bělkovic vnímá nyní už jeho bývalý spoluhráč ze Sigmy, zkušený Martin Pospíšil. „Moc mu to přeji. Už jsem mu před časem říkal, že je ve věku, kdy potřebuje udělat další krok. Když jsem ho sledoval z Polska, furt mi něco u něj chybělo. Teď to však rozbalil naplno. Musí využít toho laufu a jít dál,“ prohlásil dnes ráno, když přestup Zmrzlého ještě nebyl definitivně upečen .

Věří také, že někdejší parťák, který za Olomouc odehrál 128 ligových duelů a vstřelil 12 gólů, se ve Slavii chytí stejně jako před časem Mojmír Chytil. „Hlavu má super. Je nesmírně pracovitý. Nebojím se, že by ustrnul, vykašlal se na něco nebo nějaké věci podcenil,“ míní.

Výhodou pro Zmrzlého může být jeho univerzálnost. Lodivod Slavie Jindřich Trpišovský se už nechal slyšet, že ho bude chtít vyzkoušet ve středu pole.

„Kdybyste se na to zeptali přímo Ondry, asi by se nadšeně netvářil. Mě záměr Jindry Trpišovského ale nepřekvapuje. To hlavně z pohledu toho, že vytahuje různé tahy. A umí hráčům najít nové pozice. Pro Ondru by to nebylo nic nového. V pozici šestky nastupoval i v dorosteneckých kategoriích,“ přemítá Jílek.

A jestli je Slavia tím správným klubem pro kluka z Bělkovic. Určitě ano. Trpišovský dává šanci všem; a zpravidla, koho si vybere, ten rychle zapadne. Ve Spartě a Plzni to tak vždy nechodí.

Reklama