Hlavní obsah

Komplikace pro vicemistra! Také Plzeň má nakaženého fotbalistu

Plzeň
Aktualizováno

Nepříjemný průvodní znak podivného léta. Také v týmu fotbalistů Plzně se objevil pozitivní nález na koronavirus. Dalším testům se hráči podrobí ve čtvrtek, přitom v pátek by právě viktoriáni měli zahájit novou ligovou sezonu zápasem s Opavou a v příštím týdnu nastoupit v druhém předkole Ligy mistrů v Nizozemsku proti Alkmaaru.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Faul! Tomáš Chorý se kácí k zemi...

Článek

Ani špičkovým českým klubům se prokletí doby nevyhýbá. Poslední kontrolní testy čekají mistrovskou Slavii, která kvůli jednomu nakaženému hráči musela předčasně ukončit soustředění v Rakousku a vrátit se domů do karantény.

Vicemistrovsklá Viktoria  kemp v Rakousku absolvovala celý. Pozitivní nález hlásí až ve středu, dva dny před utkáním s Opavou, které má otevřít celou ligovou sezonu.

Povinné a pravidelné testování v týmu odhalilo jeden pozitivní případ. Klub se bude řídit pokyny příslušných orgánů.

„Středeční testování vykázalo jeden pozitivní případ. Klub FC Viktoria Plzeň ihned začal intenzivně komunikovat s Krajskou hygienickou stanicí a vyčká na další postup. O tom, zda je v ohrožení páteční ligový zápas s Opavou, je v tuto chvíli předčasné spekulovat, vše ukážou až následující hodiny. Celý tým čekají hned ve čtvrtek další testy," avizuje klubový mluvčí Václav Hanzlík.

„Pokud budou testy negativní, neměl by být dle nových pravidel nijak paralyzován chod celého týmu," dodává.

Hráč je bez příznaků

Viktoria nebude celý případ dále komentovat. Zprávu předala Ligové fotbalové asociaci.

"Pozitivně testovány hráč je bez příznaků nemoci a klub je dle informací LFA v intenzivní komunikaci s místně příslušným orgánem ochrany veřejného zdraví. V tuto chvíli se LFA i samotný klub budou řídit nově domluvenými pravidly o karanténních opatřeních a vyčkají dalšího postupu Krajské hygienické stanice," reaguje asociace ve svém prohlášení.

"Až na základě dalších opatření rozhodne řídící orgán o případném odložení utkání prvního kola Fortuna ligy mezi Plzní a Opavou, kterým by měl být zahájen nový soutěžní ročník v pátek 21. srpna," dodává LFA.

V druhé lize bylo kvůli koronaviru v týmu Chrudimi odloženo na neurčito sobotní utkání prvního kola s Jihlavou. Pondělní kontrolní testy v mužstvu sice nepřinesly žádný pozitivní nález a Východočeši se ve středu mohou vrátit do tréninku, karanténní opatření však potrvají až do pondělí. Z nařízení hygienické stanice nesmí tým přijít do kontaktu s jiným celkem. Chrudim už nemohla o uplynulém víkendu odehrát zápas domácího poháru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.