Hlavní obsah

Konec bídné série. Nový kapitán Sparty se o něj zasadil dvěma góly

Praha

Dvěma góly v pražském derby potvrdil, že je nejlepším střelcem týmu v sezóně. Přitom v základní sestavě fotbalové Sparty se objevil poprvé od prosince. A rovnou s kapitánskou páskou. „Nedá se říci, že bychom si oddechli, ale jsme šťastní. Výhru jsme už potřebovali,“ zdůrazňuje Josef Šural po vítězství 3:0 nad Duklou, jež utnulo sérii pěti remíz letenského celku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Josef Šural oslavuje třetí gól v síti Dukly.

Článek
Fotogalerie

Jeho zranění bylo pro Spartu citelnou ztrátou. Nejlepší střelec týmu si během tréninku na soustředění ve Španělsku přivodil zlomeninu na palci u nohy.

Teprve začátkem dubna se Josef Šural vrátil do základní sestavy. A hned jako kapitán.

„Volba je spíš otázkou pro realizační tým. Chtěli jsme zkusit nějakou změnu, protože výsledky se na jaře nedostavily. Řekli jsme si, že kapitán budu tentokrát já," líčí sedmadvacetiletý reprezentant.

„Funkci kapitána Pepa de facto zastával i v kabině. Proto jsme na něj naložili třeba i organizaci standardek. Zhostil se jí velice dobře, navíc dal dva góly," vysvětluje trenér Pavel Hapal.

Pomohl mu fantastický začátek

Šuralovi vyšel návrat náramně, již ve třetí minutě hlavou po centru Srdjana Plavšiče otevřel skóre. Brzy poté se trefil i jeho asistent. „Fantastický začátek. ‚Plavča' nádherný centr, hlavička téměř do prázdné brány a druhá jeho akce hned 2:0," pochvaluje si. „Každému hráči, zvlášť útočníkovi se hraje mnohem líp, když dá z první šance a víceméně prvního doteku s míčem gól."

V závěru utkání pak Šural po rohu skóre uzavřel. „Oba góly jsem dal vlastně do prázdné branky. Při druhém jsem si na míč počkal na zadní tyči."

Co nejdříve si zajistit poháry

Závěr prvního a začátek druhého poločasu byl ovšem v podání Sparty mizerný.

„Ne všechno samozřejmě bylo OK. Určitou pasáž jsme herně nezvládli, ale náskok ubránili a výsledek je s přehledem 3:0," míní Šural.

Vyhoupl se již na osm branek v sezóně, Letenští však stále ztrácejí dva body na pohárové příčky, a dokonce šest na druhou Slavii. V příštím kole jedou do Plzně...

„Naším cílem dál zůstává druhá příčka, ale každým kolem bude jeho splnění těžší a těžší. Ani los nemáme vůbec jednoduchý. Minimálně si chceme co nejdříve zajistit poháry, nehonit všechno až v závěrečných kolech," přemítá Šural.

Reklama

Související témata: