Hlavní obsah

Konečně zase dýcháme, ulevilo se pardubickému kouči Kováčovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek zmrtvýchvstání? Fotbalisté Pardubic po osmi soutěžních prohrách v řadě okusili, jak sladce chutná vítězství. V Ďolíčku porazili rozjetý Jablonec nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a připsali si veledůležité tři body do ligové tabulky. Ty je sice ze dna neodlepí, jelikož patnáctý Zlín má na kontě bodů osm, i tak ale Východočechům spadl ze srdce pořádný balvan. „Jsem strašně šťastný za kluky. Byli jsme v křeči, konečně přišla nějaká odměna za tvrdou práci,“ oddychl si trenér Radoslav Kováč, pro něhož šlo o vůbec první výhru v jeho pardubickém angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Pardubic.

Článek

Narozdíl od minulého debaklu na hřišti Teplic ukazovali jeho namotivovaní svěřenci od první minuty, že tentokrát žádnou ostudu nedopustí. Do utkání nastoupili nečekaně se čtyřčlennou zadní řadou, což byla výrazná změna oproti rozestavení na tři obránce, které Kováč obvykle praktikuje. „Rozhodl jsem se takto již po Teplicích, ačkoliv máme skvělé hráče na hru se třemi stopery. Bylo ale třeba do toho sáhnout," věděl 42letý kouč.

První dějství bylo na pořádné brankové příležitosti spíše chudší, za domácí měl tu největší Tomáš Zahradníček, ale z voleje branku Jana Hanuše přestřelil. Na druhé straně byl konstantní hrozbou aktivní Vladimir Jovovič, každé z jeho nebezpečných zakončení ale dokázal pokrýt jistý strážce pardubické svatyně Jakub Markovič.

A ten se činil hlavně v 67. minutě. To měl totiž Jablonec takřka stoprocentní šanci poté, co do vápna Pardubic opět pronikl štírek Jovovič. Mrštný gólman ale fantasticky zlikvidoval nejprve jeho zakončení na zadní tyč, následně i dorážku Diona Coolse z bezprostřední blízkosti.

Jen o chvilku později vyvezl míč bek Východočechů Dominik Kostka a předal jej Hlavatému, jehož pumelice pravačkou zpoza vápna zapadla přesně k tyči. „Dostal jsem spoustu času a v naší situaci není prostor na to, vymýšlet nějakou tiki-taku a prokombinovat to až do kuchyně. Prostě jsem práskl do balonu a spadlo to tam," popisoval klíčovou situaci šťastný střelec, pro něhož šlo již o třetí branku v sezoně.

Hosté se i přes optický tlak v závěru na vyrovnání nezmohli, po třech ligových výhrách v řadě tak odjeli z Ďolíčku s prázdnou. Východočeši si po poctivém výkonu naopak připsali druhé vítězství v ligovém ročníku. „Hráli jsme týmově, nejvíc musím ale pochválit stopery Hranáče s Vlčkem, kteří skvěle organizovali hru a také Markoviče, protože nás několikrát podržel," uzavřel pozitivně naladěný Kováč.

Reklama

Související témata: