Hlavní obsah

Konečně zlínská radost. Zlepšujeme se v defenzívě, těší kouče Ševců druhá nula v řadě

Zlín

Po šesti kolech nejvyšší soutěže, v nichž brali jediný bod, se konečně dočkali vítězství. Fotbalisté Zlína uťali nepříjemnou šňůru nepovedených ligových zápasů domácím triumfem 2:0 nad Českými Budějovicemi, a tak kouč ševců Jan Jelínek mohl být po delší době s výkonem svého mužstva spokojený.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér fotbalistů Zlína Jan Jelínek.

Článek

Ulevilo se vám?

Jasně. Konečně jsme našim fanouškům připravili trochu radosti. Získali jsme kýžené tři body a podruhé v řadě jsme udrželi nulu vzadu. V defenzívě se zlepšujeme, znovu ji výtečnými zákroky podpořil brankář Rakovan.

Úvodních deset minut vám ale Dynamo skoro nepůjčilo balon. Jak vám v té době na lavičce bylo?

Já s tím tak trochu počítal. O Budějovických je známo, že jsou na tom kombinačně hodně dobře. Proto jsme do utkání vstoupili z hlubokého bloku a zpočátku jsme vyčkávali. Pak se i nám povedly dvě útočné akce a hra se vyrovnala. A postupně jsme si vynutili převahu, kterou se nám povedlo gólově zúročit. Díky solidnímu taktickému výkonu jsme mohli nakonec vstřelit i víc branek. Vítězství 2:0 ale pochopitelně bereme.

Rozdílový gól dal mladý Tkáč, jehož jste po remízovém střetnutí v Praze s Pardubicemi znovu vrátil do základní sestavy...

Proti Pardubicím jsme sice uhráli bezgólovou plichtu, avšak směrem dopředu jsme nebyli příliš nebezpeční. Kača potvrdil, že ofenzivní úkoly skvěle zvládá. Dokáže udržet spoustu míčů. A při naší vedoucí trefě výtečně na hrotu doplnil Poznara.

Kromě úvodní šance Van Burena jste pak už Jihočechy do střeleckých příležitostí příliš nepouštěli, že?

Je to tak. Ještě nedávno jsme inkasovali spoustu laciných gólů, ale snažili jsme se na obranné hře zapracovat. Vraštil s Procházkou teď naši defenzívu výborně řídí. Vraštil vyniká rychlostí. Oba jsou nesmírně důrazní a vědí, kdy vystoupit k protihráči.

Záložníka Reitera, který viděl záhy po příchodu na hřiště v závěru utkání červenou kartu, ale asi chválit nebudete?

Bylo to zbytečné vyloučení. Dostane trest, bude nám chybět. To je škoda. Jeho zákrok se chystám teprve vyhodnotit.

Věříte, že odteď už budete sbírat ligové body mnohem častěji?

Vítězství jsme nutně potřebovali, mělo by nám vylepšit psychiku. Ještě donedávna jsme nebyli vůbec v lehké situaci. Utkání s Budějovicemi považuju za jakýsi nový začátek. Mělo by nám směrem do další fáze ligové soutěže výrazně pomoct. Věřím, že budeme dál nebezpeční v útoku, a zároveň že se nám budou těžko dávat góly.

Jak to vypadá s brankářskou jedničkou Dostálem, jehož rekonvalescence se po zranění dost protahuje?

Opětovně se zapojil do přípravy. V nejbližší době ho čeká kontrolní lékařské vyšetření. Po něm by měl koleno zatěžovat čím dál víc. Uvidíme, jak bude reagovat.

Reklama

Související témata: