Hlavní obsah

Kopic jde po titulu hned na dvou frontách

Odstartovali do jara parádně a během čtyř odehraných kol stáhli obří náskok vedoucí Slavie o polovinu. Fotbalisté Viktorie Plzeň bitvu o titul znovu otevřeli a cítili šanci. Nucená pauza způsobená pandemií koronaviru je zastavila. Jejich naděje ožije, pokud dojde k restartu soutěže, který je plánován na 25. května. Reprezentant Jan Kopic každopádně cílí na titul i s gamepadem v ruce.

Foto: fcviktoria.cz

Plzeňský záložník Jan Kopic (vlevo) a Lukáš Pour, alias T9Laky se utkali v konzolové hře FIFA.

Článek

Člen národního týmu už se měl pomalu chystat na evropský šampionát, EURO 2020 je ovšem o rok odloženo.

Alespoň s ovladačem v ruce však Jan Kopic slaví ve hře FIFA 20 úspěchy. Probil se již do semifinále soutěže Datart e:LIGA challenge, která vyvrcholí ve středu večer.

Ve čtvrtfinále se zástupce Viktorie utkal s Patrikem Žitným z Teplic. První zápas skončil remízou 0:0, a tak muselo rozhodovat prodloužení hrané na zlatý gól, které Kopic zvládl. V dalším souboji se radoval soupeř, ale v rozhodujícím opět vyhrál viktorián 1:0 v prodloužení. Navíc stylově - vítězný gól totiž vstřelil sám sebou.

„Byl jsem ale propocený jak po normálním zápase," líčil s úsměvem pro klubový web. „Hodně jsem se zlepšil v bránění, ještě musím trochu potrénovat střelbu," plánuje Kopic.

V semifinále ho čeká Matouš Trmal ze Slovácka. Druhou dvojici tvoří Lukáš Železník z Opavy a Lumír Číž z Baníku.

Vítězný hráč spolu se svým klubem získá právo určit organizaci zaměřenou na dětskou výchovu, která od Ligové fotbalové asociace obdrží finanční dar z nadačního fondu Zelený život ve výši 100 tisíc korun na podporu boje proti koronaviru.

Předběžný program finálového večera
17:00 Železník (Opava) - Číž (Baník)
18:15 Trmal (Slovácko) - Kopic (Plzeň)
19:30 série o 3. místo
20:45 finálová série

Reklama

Související témata: