Hlavní obsah

Kopic se trefil skoro po roce! Potřeboval jsem to jako sůl, lebedil si po výhře Plzně

Praha

Už ani nevěděl, jak chutná radost z gólu. Záložník fotbalové Plzně Jan Kopic se dočkal po deseti měsících, v pondělní přípravě v rakouském Westendorfu pečetil vítězství nad ruskou Ufou (2:0).

Foto: FCVP

Fotbalisté Plzně (zleva Pavel Bucha, Jhon Mosquera a Matěj Hybš) se radují z gólu do sítě ruské Ufy v přípravném utkání v Rakousku.

Článek

„Konečně. Už jsem to potřeboval jako sůl. Vždyť si už ani nepamatuju, kdy jsem se trefil naposledy. Asi ještě někdy před zraněním," citoval Kopice klubový web. Dlouholetá opora Viktorie skórovala v zářijovém ligovém zápasu s Brnem, od té doby nic. I kvůli zranění kolene, které 31letého záložníka vyřadilo na čtyři měsíce mimo hru.

„Kopi si gól zasloužil, předvedl skvělou individuální akci. Branka mu pomůže, bude sebevědomější. Potom dá snáze do týmu kvalitu, která se od něj očekává," doplnil asistent trenéra Marek Bakoš. Stejně tak ho potěšil úvodní gól, který obstaral reprezentační stoper Jakub Brabec. Po úspěšném Euru měl jen pár dnů dovolenou, k týmu Plzně se připojil o víkendu. A hned se střelecky prosadil.

„Z Kuby byla cítit pozitivní energie z Eura, oddechl si od klubu. Je cítit, že na evropském šampionátu zažil něco netradičního, může ho to posunout dál," podotkl Bakoš. Obě branky stály za to. Brabec se prosadili ránou zpoza vápna, Kopic se po narážečce s Buchou trefil k bližší tyči.

„Můžeme být spokojení. Až na pár okýnek vzadu, především v úvodu, kdy měla Ufa šanci," pověděl Kopic. Ve čtvrtek čeká viktoriány generálka na sezonu, v Rakousku se střetnou s ruským Arsenalem Tulou. O týden později podstoupí úvodní kvalifikační čtvrtfinále nové Konferenční ligy proti běloruskému Dynamu Brest.

„Brest už má rozehranou soutěž. Potřebujeme se rozehrát co nejvíc, aby náš hendikep byl co nejmenší," pronesl Bakoš. „Zátěž už pomalu ustává, všechno směřuje k duelu s Brestem. Nicméně chtěl bych, aby nohy byly ještě lehčí. Ale to nechám na trenérovi," doplnil s úsměvem Kopic.

Reklama

Související témata: