Hlavní obsah

Koubek: Chování sparťanské lavičky? Co se tam dělo, bylo hodně zvláštní

Středeční porážku ve finále MOL Cupu od Sparty (1:2) hodnotil trenér Plzně Miroslav Koubek tichým hlasem. Zdánlivě i klidným. Evidentně v něm ale bublaly emoce. Důvod? Nenávist, která se odehrávala na hřišti i mezi lavičkami. „Tohle je český fotbal. My jsme agresivní, Sparta je agresivní. Velké zápasy v tuzemsku prostě takové jsou,“ řekl Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek ve finále MOL Cupu

Článek
Fotogalerie

Nebylo však agresivity na trávníku i mimo něj příliš? Před koncem se dokonce objevil kustod Sparty u vaší lavičky, který dostal červenou kartu.

Dám k tomu krátký komentář. To, co se dělo vedle, na lavičce Sparty, bylo hodně zvláštní. Na naší lavičce jsem nikoho nekrotil. Jen jsem klukům ve vyhrocené situaci ukázal, ať si sednou.

Proč na hřišti dominovala velká agresivita?

Bylo to finále, nikdo si nic nedaroval. Ani kousek prostoru. Je složité se prosadit. Soubojovost v podobných zápasech v Česku převažuje. Jde o přetlačované, taktické duely plné soubojů. Tohle je český fotbal.

Co říkáte rvačkám fanoušků po zápase?

Nevnímal jsem je. Byl jsem ponořený do sebe.

Jak moc vás bolí porážka?

Hodně. Měli jsme k výhře stejně blízko jako Sparta. Vyhrál šťastnější, o tom není pochyb. Měli jsme za stavu nula nula svoje šance, bohužel jsme trefili tyč. Nebudeme ale brečet. Mužstvo musím pochválit, jakým způsobem Spartu eliminovalo. Dali jsme si nešťastný vlastní gól, soupeř pak proměnil svoji jedinou šanci.

Jak moc ovlivnilo zápas vyloučení Pavla Šulce?

Dokázali jsme sice v deseti vyrovnat, měli jsme před sebou vidinu prodloužení. Vyloučení nám ale zkomplikovalo život, samozřejmě.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.