Hlavní obsah

Koupí Sparta svého odchovance? Je to otázka pár let, předpovídá jeho bývalý trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovan Liberec je po úvodních dvou kolech zatím jediným stoprocentním týmem. Severočechy čekají Pardubice, které naopak dosud nezískaly ani jediný bod, a tak o favoritovi není pochyb. Forma je jednoznačně na straně Liberce. „Je to dlouhodobější práce Luboše Kozla, což je výborný trenér,“ chválí Petr Havlíček, trenér reprezentační sedmnáctky a host fotbalového pořadu Přímák na Sport.cz.

Co pozvedlo Liberec? A vykoupí Sparta zpět svého odchovance? Diskuse v PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

V pořadu také hovoří o svém bývalém svěřenci Christianu Frýdkovi, jenž patří k oporám mužstva sídlícího pod Ještědem. Předkupní právo by však na něj stále měla držet Sparta.

„Nevím, jestli by do ní momentálně zapadl. Jak je teď Sparta složená, tak si nedovedu představit, na jaké pozici by hrál," uvažuje a dodává: „Myslím, že to je otázka pár let, kdy se vrátí."

Nejzajímavější hráči v B týmech Sparty a Slavie? Vybíráme v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

O tom, proč se podle něj jeden z největších talentů strahovské akademie plnohodnotně prosazuje v lize až ve 23 letech, se dozvíte ve videu.

A čemu přičítá aktuální formu Liberce? „Přijde mi, že mají dobře vyvážený kádr, dobře složený věkově i charakterově. Hráči mi přijdou hladoví po úspěchu," říká mládežnický kouč, který však vedl i druholigovou Vlašim a byl asistentem u A-týmu Sparty.

Hodnotíme Jakuba Jankta jako posilu Sparty v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Havlíček také upozorňuje na zajímavost, odkud se rekrutují posily pro Kozlův tým, o té se dozvíte ve videu z Přímáku. Fotbalový pořad redakce Sport.cz si můžete přehrát celý nejen jako video, ale také v podcastové podobě.

Reklama

Související témata: