Hlavní obsah

Kozák proti Kozákovi. Na ostrově se utkají staří známí ze Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ševci po dvou remízách poprvé pod vedením Pavla Vrby prohráli. Fotbalisté Zlína v úterý podlehli na Tipsport Malta Cupu druholigovému německému Sandhausenu 1:2 a ve čtvrtek se utkají s Libercem o třetí místo. Premiéru si ve žlutém dresu odbyli vysocí útočníci Libor Kozák a Filip Balaj.

Libor Kozák hodnotí svou premiéru v dresu fotbalistů ZlínaVideo: Tipsport

 
Článek
Fotogalerie

Valletta (od našeho zpravodaje) - Hodně si od nich ve Zlíně slibují, ale potřebují čas. „Od dvou posil na hrotu čekáme více, ale jsou s námi zatím jen pár dní. Celkově zápas moc nenabídl, bylo málo šancí na obou stranách," hodnotí asistent trenéra Petr Jiráček.

Dlouháni dorazili za mužstvem na Maltu až v průběhu soustředění. „Myslím, že systém se dvěma útočníky může fungovat i v lize. V zimě jsem dost běhal, ale ne s týmem, takže jistý tréninkový deficit samozřejmě mám. Jinak se cítím dobře, ještě máme čas do startu jara řadu věcí vylepšit," líčí Libor Kozák.

Dortová oslava narozenin fotbalistů Zlína po tréninku na MaltěVideo: Pavel Dosadil, Valletta

Ve čtvrtek narazí na svého jmenovce Matyáše Kozáka z Liberce. „Působil jsem i ve Slovanu, ale moc kluků už tam neznám. Matyáše ano, potkali jsme se ve Spartě, kde s námi začínal jako nováček. Má dobře nakročeno, takže doufám, že bude jménu Kozák dělat dobrou reklamu," vyzývá s úsměvem o 12 let mladšího kolegu někdejší útočník Lazia Řím, Aston Villy či Brescie, který do Zlína přišel koncem minulého týdne po skončení angažmá ve Slovácku jako volný hráč.

Václav Sochor (Tipsport), Pavel Vrba (Zlín) a Luboš Kozel (Liberec) o MaltěVideo: Tipsport

„Mrzí mě, jak to ve Slovácku dopadlo. Byl jsem zdravý, natěšený, namotivovaný, nakonec ve mně převládá zklamání. Už po posledním zápase jsem věděl, že tam nechci pokračovat. Důvodem rozhodně nebyl trenér Svědík, ale mé výkony. S vedením jsme se v pohodě dohodli na ukončení spolupráce, rozvázání smlouvy," vrací se ke konci půlročního angažmá v týmu velkého regionálního rivala.

„Beru to jako další zkušenost. Hlavní ale je, aby mi vydrželo zdraví. Slovácko už jsem pro sebe uzavřel, teď jsem ve Zlíně," těší se na novou výzvu.

Reklama

Související témata: