Hlavní obsah

Kozel získal jako trenér s Libercem ve Zlíně premiérový bod. S pokorou ho musíme brát, tvrdil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě do přestávky přišli liberečtí fotbalisté v ligovém duelu ve Zlíně o rychle nabyté vedení a v úplném závěru se pak dokonce strachovali, aby se nevraceli úplně s prázdnou. VAR však gól domácího Koviniče v nastavení kvůli postavení mimo hru odvolal a zápas skončil remízou 1:1.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Liberce Luboš Kozel během duelu se Zlínem.

Článek

„Měli jsme štěstí. V první chvíli jsem si netroufal určit, zda šlo o ofsajd. Ukázalo se ale, že v něm zlínský hráč skutečně byl. Takže nerozhodný výsledek je spravedlivý," mínil kouč Slovanu Luboš Kozel.

Jeho tým už nezvládl závěry předchozích dvou ligových střetnutí. V Mladé Boleslavi přišli Liberečtí ke konci o dvoubrankový náskok a před týdnem padli doma 0:1 s Bohemians kvůli gólu inkasovanému v nastavení. „Bylo by špatné, kdyby se nám něco takového přihodilo potřetí za sebou. Pokud by gól Zlína platil, zřejmě by nás uzemnil. Proto musíme s pokorou bodík brát. Pro mě byl vůbec první, který jsem jako trenér na třetí pokus ve Zlíně s Libercem získal. Pro diváky to byl docela zajímavý duel," domníval se.

Úvod zápasu se pro Severočechy vyvíjel skvěle. „Po vedoucí trefě jsme ovšem od aktivní hry ustoupili. Koledovali jsme si tím o vyrovnání. Zlíňané zaslouženě skórovali. Ve druhé půli bylo utkání otevřené na obě strany. My jsme rádi, že videorozhodčí rozhodl na konci v náš prospěch," oddechl si Kozel.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Liberce Luboš Kozel byl s bodem proti Zlínu spokojený.

Spokojenost s remízou dal najevo i obránce Filip Prebsl, který v základní sestavě Slovanu nahradil zraněného Plechatého. „Přijeli jsme si sice pro tři body, ale i vzhledem k velkému vedru to byl mimořádně náročný duel. V závěru se mně hodně ulevilo, když video prokázalo, že gól Zlína nemůže platit. Naštěstí jsme zůstali vysoko a vystavili soupeřova hráče do ofsajdu. Neměli jsme se ale nechat tak zatlačit," uvědomoval si.

Prozradil, že v liberecké kabině proběhly před střetnutím ve Zlíně hovory na téma nezvládnutých závěrů předchozích utkání. „Silně totiž ovlivnily náš vstup do sezony. Mohli jsme mít víc bodů a byli bychom o dost klidnější," má Prebsl jasno.

Poprvé v tomto ligovém ročníku dostal v liberecké sestavě důvěru už od začátku střetnutí, avšak na fungování obranné formace se to podle něj nijak zvlášť neprojevilo. „Jsme sehraní, vždyť jsme spolu nastupovali v minulé sezoně. Za mě to bylo v pohodě, osobně jsem se cítil na hřišti dobře," tvrdil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.