Hlavní obsah

Zlínská euforie trvala jen krátce. Byli jsme výhře blíž, ale i bod se počítá, tvrdí kouč Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třech porážkách v úvodu sezony byli fotbalisté Zlína v domácím utkání nejvyšší soutěže s Libercem blízko ke kýženému triumfu. Za stavu 1:1 dopravil v dramatickém závěru zápasu střídající Kovinič po Didibově akci hlavou míč do soupeřovy sítě, avšak obrovská euforie Ševců na hřišti i v hledišti trvala jen krátce. Debutující sudí Rouček na pokyn videorozhodčího gól kvůli postavení mimo hru neuznal.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Zlína Pavel Vrba.

Článek

„Přiznám se, že jsem se nejprve naplno radoval i já. Hned jsme ale viděli na lavičce záznam té akce. Ještě než VAR vynesl verdikt, věděli jsme, že to vítězná branka bohužel nebude," prozradil zlínský kouč Pavel Vrba, který netajil po remíze 1:1 značné zklamání.

„Pochopitelně nás štve, že jsme nezískali tři body, které by nás hodně posunuly. Máme už ale aspoň jeden, a i ten se počítá. A k tomu pocit, že jsme herně nezklamali ani v předchozích ligových duelech se Spartou a na Slavii, byť jsme v nich vyšli naprázdno," přemítal.

Za úvodní půlhodinu utkání s Libercem svoje fotbalisty ovšem nepochválil. „Hosté byli zpočátku silnější na balonu. My jsme k nim pozdě přistupovali. Zdálo se, že se kluci báli atakovat protihráče ve větším počtu. Výsledkem byl gól v naší síti. Pak jsme nasadili vyšší presink a ukázalo se, že najednou je nepřesný i soupeř. Aktivita se postupně přenesla na naši stranu. Zaslouženě se nám povedlo vyrovnat," těšilo Vrbu.

Podle něj na tom byli Ševci po pauze v úmorném vedru kombinačně lépe. „Naši hru výrazně oživili střídající Vukadinovič s Koviničem. Škoda jen, že to nakonec nevyšlo na vítězství, k němuž jsme byli rozhodně blíž než soupeř," zalitoval trenér Zlíňanů.

Vrba ocenil i výkon mladičkého Bužka, který dostal šanci na závěrečných patnáct minut, a rozhodně nezklamal. „Vedle Tkáče či Slončíka je to ve Zlíně další zajímavý talentovaný fotbalista, který je příslibem do budoucna," konstatoval.

V závěrečném tlaku nemohl naopak využít urostlého Černína, který do Baťova města přestoupil z druholigové Líšně a hned při svém debutu ve zlínském dresu mírnil před týdnem gólem porážku Moravanů v ligovém střetnutí na Slavii. „Bohužel se zranil," mrzí Vrbu, že na nějaký čas přišel o nedávnou posilu.

Reklama

Související témata: