Hlavní obsah

Králem podzimu je Zmrhal, Plzeň a Sparta mají v ideální sestavě tři hráče

Praha

Tak trochu neúplný je o dva odložené zápasy fotbalový podzim. Všechny statistické součty jsou nicméně před zimou uzavřeny a svou podobu má také ideální sestava ePojisteni.cz ligy podle Sport.cz, jež vznikla na základě nominací do sestav kola. Po třech hráčích do ní dodaly Plzeň a Sparta, po dvou Slavia a Zlín, doplnil je jeden zástupce Brna. Nejčastěji, pětkrát, se v sestavě kola objevil slávista Jaromír Zmrhal.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava podzimu fotbalové ePojistovna.cz ligy podle Sport.cz:

Článek

Obhájce titulu neměl ideální start, rychle však zabral a přezimuje první. Plzeň se dál může spolehnout na své stálice, jakými jsou brankář Kozáčik a kapitán Hubník. Podzimní kometou se pak stal útočník Krmenčík, který se probil až do reprezentace a v ní se také hned trefil.

Podobným případem je slávista Zmrhal, jehož nadstandardní ligové výkony rovněž vynesly do národního týmu a k prvnímu gólu v reprezentaci. Symbolem marše sešívaných na druhou příčku je pak útočník Mešanovič, který neuvěřitelně spolehlivě plnil především roli zachránce a střídajícího žolíka.

Sparta se zatím kouká největším rivalům na záda. Může však být spokojená, že přivedla rychlého obránce Karavajeva. Také její opory se nemění, klíčový záložník Dočkal a zakončovatel Lafata.

Zlínští Ševci předvedli náramný vzestup. Hitem soutěže se stal záložník Vukadin Vukadinovč, v obraně hrál prim stoper Jugas.

Asi nejpřekvapivějším členem jedenáctky je brněnský Michal Škoda. Po letech strávených v lize nyní střelecky explodoval a s deseti góly spolu s Lafatou vede tabulku kanonýrů.

Sestava podzimu fotbalové ePojistovna.cz ligy podle Sport.cz:
Kozáčik (2, Plzeň) - Karavajev (3, Sparta), Jugas (4, Zlín), Hubník (3, Plzeň) - V. Vukadinovič (4, Zlín), Dočkal (4, Sparta), Michal Škoda (3, Brno), Zmrhal (5, Slavia) - Mešanovič (4, Slavia), Lafata (4, Sparta), Krmenčík (3, Plzeň).

Reklama

Související témata: