Hlavní obsah

Krejčí na odchodu ze Sparty? Španělé mají jasno, dohoda ale není

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Betis Sevilla se podle španělského deníku AS dohodl s kapitánem fotbalové Sparty Ladislavem Krejčím na letním přestupu. Transferová částka? Údajně osm milionů eur (cca 200 milionů korun). Podle informací Sport.cz ale na Spartě žádná oficiální nabídka neleží a ani žádná taková dohoda momentálně neexistuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ladislav Krejčí na archivním snímku

Článek

Krejčí na podzim nastoupil v základní skupině Evropské ligy v obou zápasech proti Betisu (1:2, 1:0 z pohledu Sparty). Teď by se mohl do kádru španělského soupeře stěhovat. Informace o ústní dohodě mezi Krejčím a Betisem jsou však podle informací Sport.cz liché, což potvrdil i hráčův manažer Pavel Paska pro isport.cz. „My se Spartou o ničem nevíme,“ uvedl Paska.

Na Letné o svého kapitána zájem registrují. Jeho letní přestup do zahraničí určitě není vyloučený, Sparta se na něj ve svých úvahách a svým způsobem připravuje, ale momentálně se nic konkrétního neřeší.

Čtyřiadvacetiletý stoper, který může nastoupit i na pozici defenzivního záložníka, má ve Spartě smlouvu do léta příštího roku. V souvislosti s ním už se v zahraničí spekulovalo o zájmu Girony nebo Sportingu Lisabon.

Krejčí prožívá v posledních týdnech složité období, byl kritizován po několika posledních výkonech Sparty i reprezentace. „Odehrál toho za národní tým hodně, možná v součtu ze všech nejvíce. Možná bychom si představovali, aby jich v přátelských kláních nebylo tolik. Ale Krejda je fantastický voják, bojoval dobře v reprezentaci i teď s Budějovicemi. Na jeho výkonech se možná trochu fyzická únava projevila, mentálně je však na finální část sezony připravený,“ zmínil trenér Sparty Brian Priske po nedělní výhře v Českých Budějovicích.

Velkou předností brněnského rodáka je produktivita, bývá velmi platný při útočných i obranných standardních situacích. Ve 139 soutěžních zápasech za Spartu nasázel 41 branek, další tři přidal v devíti startech za národní tým.

O jeho možném angažmá v zahraničí promluvil pro Sport.cz minulý týden Lukáš Vácha,bývalý reprezentant a nynější asistent trenéra v Hradci Králové. „Zájem určitě může být. Pravidelně nastupuje za průběžně první tým ligy, který obhajuje titul. Navíc hraje i v evropských pohárech, což je jeden ze základních předpokladů pro to, aby ho v zahraničí bedlivě sledovali,“ řekl Vácha.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.