Hlavní obsah

Krejčí se trefil nůžkami a smál se Holcovi, že konečně dal gól i nohou. Na hlavu to nebylo, usmál se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen pro svou nesmírnou bojovnost je Ladislav Krejčí ve Spartě tolik ceněn. Umí dávat i důležité, a jak ukázal v Karviné, i pohledné góly. Kapitán mistrovského týmu si nejprve po rohovém kopu hlavou zaměřil branku, kterou hájil bývalý spoluhráč Dominik Holec, aby mu o dvanáct minut později poslal nechytatelně do sítě balon kopem přes hlavu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ladislav Krejčí (uprostřed) se raduje z gólu v Karviné

Článek

„Trefil to fantasticky. Po zápase se mi smál, že dal konečně gól nohou,“ ušklíbl se Holec, který chytal za Spartu dvě sezony (2021/2022 a 2022/2023) a stál v brance i při posledním vítězství Pražanů (2:1) na hřišti Karviné.

Krejčí se ve vápně odpoutal od hlídače Sebastiana Boháče, střihl nůžkami po centru Veljka Birmančeviče a poslal hosty do vedení. „Fantasticky, jo? Nevím, ještě jsem ho neviděl. Musím se na to podívat, ale jo, asi to bylo pěkné,“ usmíval se Krejčí.

„Sehráli jsme standardku na zadní tyč, tu ale domácí odvrátili. Najednou jsem tam byl ale zase sám a vybavuju si jen, že jsem si hledal míč,“ popisoval 24letý excelentní hlavičkář.

„Je pravda, že nohama moc gólů nedávám. Ale jednou za čas zkusím i takový kop a občas se i povede. Úplně to netrénuju, bylo to vyústění situace, padlo to, su za to rád. Na hlavu to moc nebylo, protože míč šel směrem ode mě. Trefil jsem to myslím nártem,“ prohodil Krejčí.

Sparta v Karviné zvítězila vysoko 3:0, Krejčí tak měl čas si u postranní čáry vyzkoušet v závěru i kličku legendárního Francouze Zinédina Zidana. „To jsou věci, co vyplynou ze situace. Pak jsem to ale hned pokazil, takže se není za co chválit,“ říkal Krejčí.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva vpředu Veljko Birmančevič ze Sparty a Qazim Laci ze Sparty se radují z gólu. Adeleke Akinyemi z Karviné uprostřed

„Vyhráli jsme tři nula, su s výkonem týmu hodně spokojený. Hřiště bylo těžké. Hrát kombinační fotbal bylo složité, museli jsme se tomu přizpůsobit. Karvinou jsme pustili jen do jedné šance, skvělý výkon, nula vzadu, tři góly. Dobré od nás,“ hodnotil reprezentační záložník či stoper.

Výhra v úvodním utkání jara sparťanům může pomoct i ve čtvrtečním utkání úvodního kola play off Evropské ligy na hřišti Galatasarye Istanbul. „Určitě, každý start je důležitý a má vliv na další zápasy po delší pauze. Jsem rád, jak jsme k tomu přistoupili a jak jsme byli připravení. Věřím, že se to bude zlepšovat. V Turecku to bude těžké. Prostředí i soupeř mnohem větší kvality. Ale těšíme se,“ řekl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.